| Ana-maria2 a întrebat:

Mi-am cumparat un curmal in ghiveci destul de mare si nu inteleg de ce ii cad fructele in fiecare an inainte ca fructele sa se coaca. Este bolnav?

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Nu se fac fructele pentru ca ai doar un singur curmal. Curmalii au flori mama pe un copac si flori tata pe alt copac (la fel e si catina spre exemplu). Pana ce nu ai doi curmali cu flori diferite nu va poleniza floarea ca sa se faca fructul. Iti dau alaturat si o adresa si te vei lamuri mai bine. Sper ca ti-am fost de ajutor
http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=1280&page_nr=1

4 răspunsuri:
| unuzero a răspuns:

nu, cred ca vrea sa-ti faca in ciuda happy sau poate este un curmal sinucigas big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fenomentul apare din cauza unor deficiente de crestere cum ar fi teren uscat, lipsa mineralelor de care are nevoie pomul sau socuri de temperatura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil sa nu il uzi cum trebuie. Curmalul necesita udare din abundenta vara si substratul trebuie fertilizat cu substante nutritive de doua-trei ori pe luna. Iarna se tin intr-un loc racoros si se uda foarte rar

| deea_r a răspuns:

Si eu am un curmal pe care l-am cumparat din concediul petrecut in Rhodos. Anul acesta mi-au cazut toate fructele de pe el si am intrebat un prieten botanist care mi-a spus ca acesta are nevoie de ingrasamant fiind foarte lacom asa ca mi-a recomandat sa-i schimb pamantul si sa caut un ingrasamant puternic. Vom vedea la anul cum a mers.