Întrebare recomandată | NevastuicAaA a întrebat:

Mie imi vine facatura la curent foarte scumpa. Ultima adata 600lei.
Am contor monofazat cu dublu tarif* nu stiu cum...Si ziua arata ca am consumat la fel ca si noaptea.
Care o fi problema?
Am si contorul care inregistreaza foarte vechi.Da tot spun ca au dat comanda de altul sau ca nu mai au pe stoc.
Unde sa fac o reclamatie?
Sau ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| LIN2010 a răspuns:

Din cateva calcule,(aproximative), banuiesc, ca acea factura de 600Ron este una de regularizare, la acest consum lunar realizat de tine diferentele de tarif sunt destul de mici, dar daca alegi tariful CTP-de tip monom-varianta peste 6kw, vei economisi lunar aproximativ 50 de Ron.Trebuie sa te interesezi la ghiseul de relatii cu clientii, si ce echipamente suplimentare implica aplicarea acestui tarif(probabil ceva cheltuieli suplimentare, asa este la Electrica SA)dar economia pe care o vei acumula va amortiza aceste cheltuieli destul de repede.Sincer pentru mine pare un consum destul de mare pentru o locuinta, doar daca prepari apa calda menajera cu boiler electric, si ceva supliment de caldura(electric)Poti sa-mi spui toate aparatele electrice din locuinta, inclusiv becurile? sa-mi pot face o idee cat de cat.

31 răspunsuri:
| LIN2010 a răspuns (pentru NevastuicAaA):

Este bun tariful CR monom (daca reduci consumul lunar de energie electrica)pretul /kwh cel mai mic este la CTP, dar depinde ce trebuie achitat pentru a beneficia de acel tarif