anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mie mi-a aparut egraasie pe pereti din camera si are miros de mucegai am aerisit aproape zilnic dar tot de geaba sa fie oare din caiuza ca am termopan

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Termopanul nu este o cauza a aparitiei igrasiei. Doar ca geamurile vechi nefiind etanse asigurau o oarecare ventilatie, eliminand astfel efectul.
Igrasia este cauzata de condensarea vaporilor de apa pe peretele rece, prin urmare daca vrei sa inlaturi cauza si nu efectul, solutiile trebuie sa se incadreze in doua categorii:
- termoizolarea peretilor, de preferat la exterior, dar merge si pe interior, cu polistiren sau vata minerala.
- reducerea umiditatii - aerisirea de mai multe ori pe zi, in reprize scurte (10 min), montarea unei hote la bucatarie, ventilator la baie, evitarea uscarii hainelor in casa, utilizarea unui dezumidificator samd.
Solutiile antimucegai si clorul vor elimina efectul, nu si cauza.

| mami a răspuns:

Sigur si aeriseste dimineata si seara cel putin iar mucegaiul sa il cureti de pe pereti cu apa si sapun apoi cu clor iar daca apare din nou cheama un zugrav el iti a spune cu ce se poate stopa aparitia mucegaiului

cauta pe google cum se aueriseste casa acolo unde sunt montate geamuri termopan

| lifeistough a răspuns:

Eu am cumparat MucegaiSTOP am dat cu el si nu a mai aparut!

| LeonHARD a răspuns:

Posibil, am avut si eu problema asta dar am izolat si acum nu mai apare, acum depinde si de montarea lor cat de bine se pricepe cel care le monteaza.

| oany a răspuns:

Asa cum a zis Gabriela, sters cu clor, dar daca nu e izolat, tot o sa-ti apara.

| ANTIMUCEGAI a răspuns:

Www.antimucegai.ro. aici gasesti raspuns la problemele tale. siguri ai tamplarie pvc. cand se face condens in jurul geamului inseaman ca nu aveti izolatie injurul geamului pe exterior. nu imi spune ca ai izolat cu polistiren prin interior. ai facut cea mai mare greseala. efectiv ti-ai bagat punctul de roua in casa. punct de roua este temperatura la care vaporii se transforma in condens.

| ANTIMUCEGAI a răspuns:

Www.antimucegai.ro. aici gasesti raspuns la problemele tale. siguri ai tamplarie pvc. cand se face condens in jurul geamului inseaman ca nu aveti izolatie injurul geamului pe exterior. nu imi spune ca ai izolat cu polistiren prin interior. ai facut cea mai mare greseala. efectiv ti-ai bagat punctul de roua in casa. punct de roua este temperatura la care vaporii se transforma in condens.
trebuie vazut

| crapone a răspuns:

Da, termopanul izoleaza foarte bine si impiedica ventilatia, iar din acest motiv umiditatea din aer se condenseaza pe peretii reci; asa apare igrasia iar ulterior mucegaiul. Atentie, acesta este foarte toxic, nu se indeparteaza decat in conditii speciale de pe pereti, in caz contrar putand inhala spori si... astmul este la el acasa. 30 % din populatia Romaniei sufera de astm bronsic, iar multi nici macar nu stiu asta! Elimina mucegaiul rapid!