Da, atunci e de inteles, si merita sa incerci cu o teava de pvc. Insa ai grija cum o faci!
Trebuie sa o iei la început mai ușor cu indoitul dar vezi sa nu depășească 110-125 de grade(cred nu se topesc/înmoaie la aceeași temperatura toate).Dar Ia-o mai ușor la început si nu ar trebui sa se rupă.
În trecut am îndoit țevi din plastic că nu exista pvc pe atunci, dar subțiri (pentru firele de curent).
Eu cred că ar merge și la tine, dacă ai umple teava până la refuz cu nisip și i-ai astupa bine capetele. Posibil să se strângă la unghiul de la interior și să se formeze cute; dar vei rezolva problema. Dacă o vei umple cu nisip (nu pământ sau piatră) țeava nu se va ștrangula.
Oricum, sfatul meu este să cumperi racord pentru că acolo este posibil să ai nevoie și de flexibilitate.
Https://www.dedeman.ro/....../p/3030266
Pentru 20 de lei si un drum pana la Dedeman, nu merita sa te complici sa indoi o teava din pvc, mai ales ca racordul il mulezi exact cit vrei.
Se poate si cu teava indoita la cald, dar trebuie sa fi meserias ca sa ti se potriveasca bine la final, gindeste-te ca trebuie sa iti iasa la fix daca vrei sa nu ai parte de "parfumuri" in casa. Eu zic ca nu merita efortul.
Ar insemna sa o umpli cu nisip si sa o indoi. Dar este prea larga(100-110 mm). Decat sa te chinui mai bine cumpara din magazin gata facuta.
Sa nu faci asemenea greseala!
Teava de PVC are peretele subtire, iar la indoire partea exterioara se va subtia si mai tare, chiar se poate rupe. In acelasi timp, partea interioara a curbei se va inghesui, se vor forma riduri.
Cand ajunge chiar si presiune mica in teava, acesta va apasa tocmai pe partea exterioara subtiata, care va putea sa se rupa rapid.
In concluzie: pentru cca. 20 lei nu merita sa te chinui mult si sa risti sa se umple baia cu zeama nedorita...
Va mutumesc tuturor pentru raspunsuri!
nu e neaparat vorba de bani. dar nu stiu daca gasesc un cot direct pentru spatiul care il am eu intre teava si wc. de asta ziceam sa fac eu o teava indoita exact dupa dimensiunea de acolo. Legat de racorduri obisnuite (dinalea cu burduf) nu a ce face cu ele. ma confrunt cu o situatie ciudata, am un soarece sau mai multi care vin pe conducta si racordurile alea obisnuite cu burduf mi e rod. am schimbat cam 15 racorduri in ultimele 3 luni. de asta ziceam