Prin boscheti si crengi te bagi cu tractorul care are atasat de el o msinarie care taie asa ceva.
Cu chestii de umar sau alte desene animate nu merge, la boscheti, crengi, iarba mare, ai nevoie de putere mare nu gluma.
De folosesti de alea de umar si cu disc metal, te rupe in gura de tot :)) cred ca nu ai folosit sa stii ce inseamna.Cind o da metalu ala peste stiu si eu ce boischesti iti sare aia in cap.
In general acolo undes boscheti,crengi,pietre se foloseste masinarii cu fir,altfel risti sa rupi lamele, sa indoi axe la masini care au discuri de metal, cand or lovi alea in pietre mari, in lemne dracu or sa le ia.
Ce am vazut, o scula f buna cu fir, dar nu de aia ce o tii in mina.Am spus la un prieten,el are ceva teren cum zici si tu,tufisuri,boscheti,iarba mare,pietre,si-a luat zero turn de aia ce stai in ea f puternica, ce se roteste in loc, de aia se numeste zero turn, a facut-o praf :)) ia rup lamele, ia rupt axele, s-a oprit motoru pe loc intr-o poiatra mare.
I-am zis inainte si lui de scula asta dar a zis ca nu-i curios.Acum dupa cea facut aia praf zice unde am vazut eu scula aia :))
Deci sa zic despre scula cu fir, dar care arata ca o masina de tuns iarba, de aia ce mergi in urma ei daca stii ce vorbesc.
Are motor mare, are 2 roti destul de mari,pentru a putea fi impinsa f usor,iar in fata nu are roti, are o chestie cum este la coasa aia de umar cu fir, doar ca e ditamai piesa, este asa ceva gen jumate de sfera, aia aluneca f usor pe pamnint, este de metal.Are apatratoare exact ca la masinile alea de tuns gazonul, de fapt arata cam ca si alea doara ca are numa 2 roti.
Ok la chestia aia in fata se pune fir de plastic, dar gros, de cateva ori mai gros decat la astea de umar.Dar se prind bucati de fir.Are acolo in 3 locuri urechi prin care bagi o bucata de fir,, deci vei avea 2 capete pentru fiecare ureche de aia in total 6 capte de fir.
Intri cu aia peste tot, rupe aia tot ce prinde.Eu am vazut video cu masinaria aia.
Ce am vazut eu la magazin este una ieftina, costa undeva la vreo 300 de dolari, dar merge doara drept.
Am vazut alt scula tot ca asta, dar la vreo 600 dolari,un brand f bun,dar masinaria se poate dezaxa sau cum sa-i zic,poti regla capu ala din fata cei pui fir sa mearga dezaxat,adica tu mergi drept cu rotile dar capu ala sta spre dreapta sau spre stinga,astfel incat poti sa mergi pe linga borudri,pe linga garduri,deci taie tot peste tot.
Cu motocultoare am, taiat eu,daca dai in cioturi,in pietre ala esti.
De aia sunt facute astea cu fir,astea de fapt nu-s coase,adica sa cosesti hectare :)) sa fii nebun sa cosesti cu astea de umar cu fir.
Astea is de fapt trimere,sau unele mai puternice coase,sa dai cu ele pe linga bordura,pe lionga pietre,pe linga copaci etc, asta dupa cea cosit o alta masina inainte, deci tu doara finisezi, pentru asa ceva is facute astea de mina.
Mai sunt alea puternice cu care dai pe suptrafete f inclinate, unde nu pot intra masinile de cosit alela ce stai in el; e si conduci, ori alea ce le impingi tu cu mina.
Asta e ce am vazut.Nici tractoarele mari, deci vorbim aici de tractoare de alea de 80-100 cp nu intra prin tufsuri,boscheti,pietre,ca rupe cositoarea aia.
Sint si msinarii care coseste orice balarie, chiar si tufiosuri f mari, dar aia e f scumpa si la fel nu intra unde sunt pietre mari.Tu cauti ceva mai ieftin, deci coasa ce zic eu aia cu roti cu fir este cea mai buna optiune.
Aveam o poza, dar nu stiu cum sa iti arat, ori cum sa postez aici poza.Doar sa postez la mine la pzoa de profil :)) sau zii cum sa fac sa pun poze pe aici.
Stai nitel ca iti trimit un link direct de la magazin ce te duce direct la poza aia.
Dar nu stiu daca o sa il poti deschide. Daca nu se deschide, dai clik dreapta si deschizi link-ul cu googler in fereastra noua, vezi tu, te descurci.
:)) au marit preturile, astia is deja cu capu rau, au luatio razna toata lumea asta.A pys pret de 500$ :)) si era 350, iar masinaria nu se vinde asa de repede, nu stiu dea cumparat careva de asta, ne ducem la prapastie :))
Ok iti pun link-ul, macar sa ai idee despre ce vorbesc si poate cauti pe acolo prin RO prin UE ar trebuie si aia sa aiba asa ceva.
https://www.northerntool.com/shop/tools/product_200940928_200940928
Mersi de link-uri, vad pe Youtube ca sunt foarte bune.
Pot sa iti spun ce sa nu cumperi.
https://youtu.be/f200m9unlIo
O am eu, e fiabila, consuma putin, dar la crengi si iarba uda se opreste rapid discul. Merge in iarba bine, dar cu turatia ridicata, tinuta constant. Nu e genul la care sa accelerezi fix cand intri in iarba, trebuie turata bine inainte.
Ma laud insa cu un consum sub 1 litru pe ora, iar viteza de taiere e una foarte buna.
Deci cauta ceva peste acesti 3, 5kW. Ruris mi se pare ca are modele mai puternice.
Uite aici alt branb de scula ce ziceam in mesajul anterior.Mi-a zis prietenul meu sa-i gasesc si lui, i-am dat si lui sa vada.In link-ul asta de il poti deschide, arata si video cum taie scula asta, o vezi la lucru. FDoar ca asta costa mai mult 1200$, dar rupe :)) iti las link-ul ca idee, nun stiu daca or fi la vinzare acolo in RO.Ce iti arat eu is din America, dar niciodata nu se stie, sigur fac si aia pe acolo scule de astea.
https://www.drpower.com/......TR47187BEN
Daca nu se deschide link-ul asta cand dai click,faci cum am zis dai click drepta cu mousu, asta daca ai computer si alegi sa deschida cu google in pagina noua si trebuie sa deschizi.
Apoi vezi pe pagina in jos are video cu scula asta, dar is multe scule acolo, vezi si tu ce au, macar ca idee, sa stii ce sa cauti dupa.
Https://www.drpower.com/......TT13072BMN
Uite aici aceiasi scula dar ce o tragi cu ce ai tu, ATV, Motocultor, si cu masina o poti trage, cu orice, asta da scula, scula de inox :))