Cele mai bune is cele care iti plac plac tie mai mult. Profesionisti nu sunt, sau or fi pe undeva, aia ce iti arenjeaza tie casa interior, dar care isi permite, insa si acolo ala merge tot dupa preferintele tale.
In rest mergi dupa pret, pret mare lucru mai de calitate, in mare cam asa arata pretu, uneori mai conteaza si designu.
La chiuveta ce as putea sa spun, dar legat de folosire, de cum sa fie acel vas, cauta cit mai mare, indif cai pentru baie sau bucatarie si cit mai adinci.
Am vazut la vreo cateva locuinte chiuvete de astea mari ca diametru, dar deloc adinci, in momentul cand te spalai, apa se ducea peste tot, si doar daca lalsai apa sa curga in acea chiuveta sarea apa afara peste tot.
Am zis astea nu-s bune, sau uitat aia mirati, de ce? Is mune ca si marime, dar ca adincime uite apa peste tto in jurul chiuvetei, pe jos, sarea si pe oglinda, vorbersc singura cand apa lovea suprafata acelui vas, pentru ca era aproape ca o farfurie de adinca.
Am mai vazut astfel de vase, sincer iti zic is mai mult ca decor, cand intri zici wow, dar cand le folosesti, imediat si s-a dus entuziasmul ala initial.
La bucatarie la fel, adinci, sa incapa oamel, tigai mari si daca poti ia dubla dar la fel mare si adinca
Referitor la brand, conteaza si materialul ce lau folosit, in general brandurile ce le vezi in magazine cam alea sunt, te uiti si tu la pret, sigur un pret mai ridicat arata ca acel lucru este mai de calitate.
In rest cum sa arate, culoare etc cumperi ceti plac tie, nu ce recoamanda altcineva.
In urma cu mai multi ani cautam o chiuveta de bucatarie. La un magazin mi s-au prezentat doua modele aproape identice, o mica diferenta de design intre ele, dar doi producatori diferiti. La pret insa, dublu una fata de cealalta. Crezand ca imi scapa ceva, intreb de ce una este mai scumpa. Raspunsul primit m-a socat putin: pai asta este mai de calitate. Cum nu sunt genul care accepta din prima parerea unui vanzator, incep sa intreb daca nu cumva una e mai ieftina pentru ca nu e inox. Ba da, ambele sunt de inox. Grosimea tablei difera? Nu, nu difera. E cuva mai adanca? Nu, identice. Sistemul de prindere? Absolut identic. Pai si atunci? Dom'le, nu intelegeti ca e diferenta de calitate? Din pacate nu am inteles nici azi...
La fel si la ceramicele pentru bai. Nu pricep de ce unele costa 300 de lei setul, altele 3000, cand vorbim de acelasi design, aceeasi culoare, aceleasi materiale. Ba chiar am vazut obiecte mai scumpe de un alb mai putin imaculat decat a celor ieftine. Deci nu, eu unul nu cred ca exista "cel mai bun WC". Exista cateva designuri, vezi care se potriveste cel mai bine in baia ta si in bugetul tau si fix pe ala il iei. Ale mele nici macar nu sunt din acelasi set, pentru ca la care imi placea vasul de toaleta nu imi placea chiuveta, la care imi placea chiuveta nu imi placea bideul, iar la care imi placeau toate nu se incadrau in buget.