| smaty a întrebat:

Oleandrul poate creste si rezista in zona de deal? Adica poate sa se prinda in pamant pietros? Sau creste doar in zone tropicale, cu caldura si pamant fertil?

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Leandrul se simte bine în zone însorite, chiar şi la noi în ţara, la câmpie sau la deal/munte. Nu contează tipul solului, atâta timp cât are un drenaj bun. Trebuie udat moderat, iar iarna trebuie ţinut la o temperatură aflată între 5-10 grade (îl muţi într-un ghiveci), altfel gerul îl va distruge.
ATENŢIE! Leandrul este foarte toxic. Dacă intri în contact cu seva plantei, să te speli foarte bine pe mâini, altfel o încurci rău de tot.

| rosa_2002 a răspuns:

Buna trebui sa stii ca oleadru este o planta mediteraneana si pe timp de vara sta bine in toate regiunile de la noi dar iarna in nici o parte din tara noastra nu o sa reziste afara,asa ca de palntat nici gand,eu muncesc in domeniu doar daca pe timp de iarna nu il invelesti un un tesut facut contra gerului(tesuto non tesuto)poate se gaseste si in magazinele de la noi eu nu stiu ca sunt la munca afara,dar oricum cu temperaturile de la noi e mai bine sa nu risti, il tii in ghiveci si iarna il bagi in casa, dar atenta in casa cu umiditatea ca poate capata paduchele ald sau lanos.Numai bine.