| ashlee a întrebat:

Organizarea casei: Voi aruncati cutiile (originale) de la electronice (laptop, tableta, telefon, aparat foto, etc.)? Sau le pastrati? Daca da, unde si cum le organizati? (Le puneti pe toate intr-o punga sau cutie mai mare sau unde anume?)

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Le arunc! Nu tin inutil cartoane si cutii sa-mi incarca casa de gunoaie, mai ales ca nu mai este nevoie de ele, nici macar daca returnez aparatul.

| ashlee explică (pentru Violleta2022):

Multumesc pentru raspuns. Dar manualele de utilizare a obiectelor (masina de spalat, aparat foto, etc.)? Le pastrezi si daca da, unde/in ce?

| Violleta2022 a răspuns (pentru ashlee):

Nu ai de ce sa le pastrezi, pentru ca, gasesti pe internet absolut toata informatia!
Pastrezi doar chitantele de la cumparare, maia les cele care au garantie mai multi ani, ca la nevoie sa duci aparatul inapoi si sa-ti priemsti banii sau sa ti-l schimbe ori repare, daca este inca in garantie.

| Staif a răspuns (pentru ashlee):

Intr-un raft din biblioteca.

15 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Eu le arunc, ocupă loc inutil in casă.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Le pastrez, pentru ca nu stiu cand mi se strica. Le pun de obicei pe dulap.

| Holiday a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Nu-ti mai trebuie ambalajul original pentru garantie indiferent ca se repara, inlocuieste sau se returneaza banii.

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru Holiday):

Am dus recent un telefon, mi-a cerut absolut tot, inclusiv castile, incarcator, cutie, iar pentru a-mi fi inapoiati banii (telefonul nu a mai putut fi reparat, insa nu a fost vina mea, a fost el defect) mi-au cerut inclusiv chitante. (telefonul fiind platit in rate)

Dovada de plata e una, accesoriile sunt alta, iar cutia altceva.

https://www.avocatnet.ro/......%9Bie.html

Se pare ca nici accesoriile originale nu mai sunt necesare.

Saptamana trecuta erau, pentru cei de la Digi happy

Din 30 octombrie cica intra in vigoare, dar deja, mai ales daca termenul de garantie depaseste data de 30 oct nu iti mai cere nimeni asta.

| Holiday a răspuns (pentru Holiday):

Aaa, stai ca e din 2015 asta.laughing

laughing

| cyupaku a răspuns:

Cutiile nu se pastreaza, exista legea: protectiei consumatorului care spune ca in caz de retur al unui echipament electronic sau de alta natura nu este obligatoriu sa ai cutia produsului respectiv

| Staif a răspuns:

Cum nu mai este nevoie de cutii la returnare, nu le pastrez. Doar cate una-doua, daca mi se pare ca de acea marime as avea nevoie pentru a depozita ceva in ele. Le pliez (nu asa mari, desfacute) si le pun in debara daca sunt mici, sau in pivnita daca sunt mari.