| ReddY25 a întrebat:

Pareri drujbe electrice?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sa-i explice cineva lui RAY (pe mine m-a blocat ca i-am spus ca da raspunsuri aiurea) ca exista drujbe cu motoare electrice si pe carburant. Transmisia este mecanica precum si taierea. Crede ca e mistocar dar nu intelege multe.

| DaniTDCI a răspuns (pentru Salontanul):

Da raspunsuri la fel de aiurea ca si el

| gigite a răspuns (pentru Salontanul):

Si pe mine la fel d-na / fetita RAY-ul si se crede ca se joaca in praf...

10 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Excelenta, pentru cea care o am de la Bosch. Am tăiat și bușteni mari cu el. E adevărat, nu are randamentul unei drujbe pe benzina, dar mi-am făcut bine treaba.

| RAY a răspuns:

Exista și mecanice? Știam ca toporul e lucru manual

| mihai69 a răspuns:

Am deja trei: una noname, telescopică, pentru toaletat pomii, una cu lamă de 25 cm Black&Decker cu o baterie (tăiat pomi nu foarte groși, lemne de foc, dulgherie) - se descurcă ok; și una Einhell cu 2 baterii, motor fără perii pe care nu aș schimba-o pe una pe motor termic nici dacă mă plătește.
Și da, am avut una din ailaltă, americană (McCullogh); era bună, dar miroseai a fum de eșapament o săptămână după ce tăiai trei lemne...

| relian a răspuns:

Depinde ce faci cu ea. Daca nu tai stiu si eu lemne f groase, daca tai doara in jurul casei, stiu si eu c itiva metri de casa, is bune.

Dar nu ai spus de care electrice. Sint pe baterii si sunt la priza.
Cum am spus linga casa, f aproape de casa merg alea la priza. In rest nu prea is recomandate.

Sa iti faci o idee cauta pe Youtube "electric chainsaw versus petrol " vezi ce zic aia acolo, vezi video exact ce taie cit taie si cum taie. Poti vedea si care is cele mai bune, nu arata Stihl, ori nu am vazut eu, dar au si ei ceva electrice.

Răspuns utilizator avertizat
| TheGentleman a răspuns:

Slabe, de rahat. Dacă e cu fir te încurcă (că fie e prea scurt firul și trebuie să umblii cu prelungitorul după tine, și bașca e că se întâmplă să se mai decupleze ștecherul, fie e prea lung și te poți împiedica), dacă e pe acumulator se descarcă repede

| cristi202 a răspuns (pentru TheGentleman):

Se întâmplă să se mai decupleze ștecherul, pentru că nu se tine seama de un fapt: la drujba mea, ca și la alte aparate, unde se presupune că cablul se mișcă, imediat după ștecher, pe cablu, se afla ceva ca o "floare", la care, daca te uiți atent, are doua locuri, de o parte și de alta a cablului, care sunt cam de mărimea grosimii unui cablu electric. Sunt pentru a prinde in ele cablul prelungitorului. Cablul intra un pic forțat, deci va fi ținut bine de "floare". Odată băgat cablul in floare, e ca un nod între două sfori, ștecherul nu mai iasă din priza, chiar daca tragi mai tare de cablu. Tensiunea mecanica de pe urma tragerii trece de la cablul drujbei prin floare direct in cablul prelungitorului, astfel că stecherul și priza nu sunt solicitate deloc. E un mod simplu și ingenios de a le proteja, cîne a inventat asta a fost deștept.
Și încă ceva: exista prelungitoare cu tambur, la care iti eliberezi fir atît cît ai nevoie.
Deci, cu putina gindire, inconveniente ca cele descrise de tine se pot rezolva.

| Sturz_Andrea_1999 a răspuns:

Eu am și îs ft valabile