La o plita cu inducție trebuie folosite numai tigai/cratițe pentru inducție, cele normale nu se pot folosi. Am avut plita cu inducție primită cadou și oalele îmi lipseau, așa că am vândut-o.
Deci chiar asta am cautat si eu acum 5 minute
Am vazut ca, consuma mai mult si asta ar fi principalul dezavantaj.
Ca puncte pro, cred ca e cea mai buna dintre sistemele de incalzit respectiv gatit mancarea. Ajumge la o temperatura mai rodicata mult mai repede, este sigura si nu incalzeste decat spatiul rezervat pentru asta.
Plitele cu inductie sunt bune datorita controlului coeficientului de incalzire, avand un randament ridicat in comparatie cu cele pe gaz, unde temperatura este distribuita in lateral. La plitele pe inductie toata temperatura este preluata de vasul de gatit, crescand astfel randamentul si inca un punct in plus ar fi faptul ca se curata foarte usor.
Ca minus, aceste plite se pot sparge singure din senin, chiar si noaptea cand nu le folosesti, este plin internetul de poze si filmari. Un al doilea aspect il reprezinta oalele si tigaile pe care le folosesti, trebuie sa aiba fund special pentru plita cu inductie fiindca o oala simpla de tabla nu va functiona.
In final, daca vrei o plita electrica, daca nu exista, va trebui ca din tabloul electric sa iti tragi un circuit electric separat cu o siguranta de 16A, conductor cupru 2.5x si o priza shuko.
Pro: rapida, eficienta, estetica, curata samd
Contra: vase speciale.
Pentru a folosi ocazional alte vase, se poate pune pe plita un disc de otel sau de fonta.