100 de saci de ciment si 15 mc agregate (cca 25 de tone).
De preferat ar fi sa iei sorturi, se pot incarca in aceeasi masina (7t nisip, 4t sort 4-8, 6t sort 8-16, 8t 16-32).
Am mai facut cateva precizari, din pacate nu s-au salvat modificările.
Ideal e sa folosesti sort si sa pui totul la galeata (retetele le gasesti pe net, B250 sau C16/20), dar in lipsa lui poti folosi si balastrul, sunt milioane de fundatii turnate cu balast, totul e sa nu te zgarcesti la ciment.
Daca ai insa o statie de betoane in apropiere, nu ezita sa cumperi beton de statie, nu se compara calitatea, iar pretul e cam pe acolo (socotind si manopera).
Pentru structuri de rezistenta voluminoase, cel mai indicat este sa comanzi beton gata preparat.
E drept, poate va costa cu ceva mai mult decat prepararea manuala, dar poti face turnare continua si in timp mult mai scurt (14 m³ beton se pot turna chiar si intr-o singura zi).
Evident, pregatirile trebuie facute si terminate inaintea turnarii (structura de fier si cofrare corespunzatoare, pregatirea accesului, etc.).
Depinde de beton. Sunt retete pentru temelie, altele sunt pentru trotuar, alte retete pentru pereti, etc.
Uite aici niste explicatii: http://bit.ly/2RyjU6e
Fundatiile nu se toarna cu balast si ciment, se toarna din beton dupa reteta mai clara, cu sorturi de nisip, etc.
Singura reteta casnica pe care o stiu este de o lopata de ciment si 4 de balast, asta pentru betoane simple. Unde e sarcina mai mare, se pune o lopata de ciment si 3 de balast.
Apa nu mai stiu, parca erau 10l de apa la 4 lopeti de ciment.
Insa cum spuneam, consulta retetele disponibile pe internet, si alege un beton pretabil la fundatii. Va trebui sa aduci vreo doua feluri diferite de nisip (sorturi), pentru ca fundatiile nu pot fi facute dupa ureche. In proiectul constructiei cu siguranta va fi mentionata o reteta de beton, nu betonul casnic la lopata.