Daca ati gasit pe mobilier urme de pahare sau pete de alcool, este bine sa le stergeti cu o carpa moale, imbibata in apa amestecata cu doua lingurite de otet.
sau
Indeparteaza petele. Iata o reteta de indepartare a petelor de mobila lacuita, care nu lipsea niciodata din retele bunicii: 3 linguri ulei de in, 3 linguri de spirt si 3 linguri ulei de terebentina. Se amesteca toate ingredientele. Se aplica putin din solutie pe o carpa si se freaca lemnul pana au disparut petele. Se sterge locul cu un servet de bucatarie.
Urmele de pahar lasate pe mesele de lemn se indeparteaza cu un amestec de 1 lingurita unt, 1 lingurita maioneza si putin scrum de tigara.
Le-am scos de pe net, nu le-am verificat!
Eu stiam de la mama ca se scot tot cu alcool - si se freaca bine cu o carpa. In schimb pe net am gasit mai multe sfaturi printre care si acesta...:
"Insa daca are pete, aveti nevoi de o solutie speciala: 100 ml alcool, 2 linguri ulei de in si 2 linguri vin rosu. Intai se freaca bine petele cu alcool, apoi se sterg locurile repede cu o carpa uscata. Se amesteca uleiul cu vin si se lustruiesc locurile tratate."
La adresa de mai jos vezi si alte retete utile despre cum se scot petete si zgarieturile de pe mobila
http://www.codrosu.ro/......pe-mobila/
Din pacate nu se scot doar daca nu restaurezi mobila ((. petele nu ies chiar daca cureti cu orice deoarece statul de ""vopsea ca sa o chem asa" lac s-a ars.
eh ca sa o scoti e mai complicat(si nu stiu cum sa iti explic e un procediment lung ((
Ei nu poti ca sa le scoti cu alcool roxxi deoarece lacul care e pe mobila e facut din acool ( nu medicinaldar tot alcool e ) deci nu faci decit sa agravezi situatia ((. in cel mai bun caz trebuie sa cumperi un praf cu care se coloreaza lemnul inainte de a fii lacuit care daca e praf pe baza de alcool trebuie diluit si dat cu o pensula unde sa patat mobila dupa ce o slefuiesti. dupa ce ai dat cu praful colorant se da un strat de lac. eh cum zicea, eu fac asta zilnic ( si nu e chiar asa de usor de explicat ( deoarece nu stiu cum se numesc produsele acasa ( pentru a reconditiona o mobila
eh eu am citit pe un site remedii facute in casa ( dar nu functioneaza daca ar functiona nu ar veni lumea la mine pentru ai reface culoare mobili ( odata ce sa,"patat ", decolorat, etc
Am varsat spirt sanitar pe mobila si mi-a ramas o pata mare alba. Am citit o multime de metode de indepartare a petei, dar singura care da rezultate este apa cu sare.
G întreabă: