| ioana_hello a întrebat:

Plantele cresc intotdeauna in sus?

Răspuns Câştigător
| popsval a răspuns:

nu, plantele nu cresc intotdeauna in sus, ci catre lumina. Daca planta se afla intr-o camera intunecoasa, iar sursa de lumina se afla in lateral, planta va creste in lateral.

12 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Depinde de felul plantei. Sunt plante care sunt curgatoare, deci cresc in jos... Altele se intind dupa lumina. Raspunsurile de mai jos tind sa acopere toate variantele.

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Nu cateodata si orizontal

| mariazet45 a răspuns:

Depinde de plante, daca sunt curgatoare cresc in jos, iar celelalte cresc dupa lumina, dar daca sunt sprijinite corespunzator vor creste cum dorim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

nu sunt si plante asa numitele plante curgatoare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. cresc catre lumina, iar cele care sint "taratoare" (castraveti, dovleac, cele curgatoare) isi pozitioneaza frunzele spre soare, lumina. dar florile de acasa, din ghivece, trebuie mereu sa le intorci pe toate partile ca sa ramana drepte, altfel se vor intoarce catre lumina si vor fi inclinate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iedera si alte plante agatatoare vor creste dupa cum le indrumi tu, unde au spatiu, acolo se intind!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Extraordinara intrebare, pacat caci majoritatea particularizeaza la anumite plante, majoritatea raspunde total nestiintific, eu unul am ajuns la intrebarea ta cautand cu google si tind sa cred ca are ceva cu gravitatia. Intrebare, o planta la 10cm in pamant, sau 20cm cum poate detecta lumina ca sa creasca inspre lumina?

| sandi a răspuns:

Depinde de fiecare planta. Cele mai multe cresc, intr-adevar, in sus, dar sunt si plante agatatoare pe orizontala, care nu se pot dezvolta daca nu au suport pentru agatat pe orizontala. Mai sunt si plante care cresc in jos, cu aspect precum al salciei, plante "curgatoare".

| Ruxandra a răspuns:

Ce-i drept, prima "intentie" a oricarei plante e cea de a urca – toate au nevoie de lumina pentru fotosinteza. Unele se dezvolta apoi ascendent, altele raman la nivelul solului.

| dora71 a răspuns:

Nu neaparat! Uite, ienuparul creste pe orizontala!