Ciresul ala este rezistent la tem scazute, merge chiar si la -20 grade, dar fara sa bata vintu peste el
Daca locuiesti intr-o zona unde iarna nu-s geruri mari, atunci poti pune fara probleme.
Pamintul trebuie sa fie fertil si bine drenat, sa ai grija sa nu balteasca apa linga el, in jur, deci este sensibil la umezeala mare.
Daca esti in sudul tari, atunci merge fara probleme, la Bucresti de exemplu erau, nu foarte multi, doar prin parcuri, ici colo, dar in parcuri is adapostiti de vint.
In carte nu spune cine stie ce despre el, cateva chestii, pentru ca nu prea a fost si nici nu este asa folosit.
Nu stiu de ce ii spune cires japonez, pentru ca creste din India pana in Japonia, asa mult China, Coreea si Japonia.
Adewvart este spectaculos cand infloreste.Vad cineva pe aici spune ca is multi prin Timisoara, banui ca asta e zona unde merg bine, la cimpie, asta pentru RO, sau oricum unde nu-s temperaturi f scazute pe perioada lunga.
Nu is asa informatii multe nici in carti din America vorbesc despre pomul asta, dar stiu ca creste f bine in Washington, am fost acolo si am vazut.
Daca merg el smochini, asta merge fara discutie.Bine daca esti in Harghita sau mai stiu eu pe la ce munte, acolo nu cred.
Treb sa il pui direct sub soare, adica sa nu fie umbrit de alti copaci.Ca idee poti planta orice copac, orice planta, ce iti place, merge bine, nu ai incercat.
Dar la majoroitatea plantelor sa ai grija sa nu balteasca apa, dar asa is majoritatea plantelor.
Buna.In romana ii zice cires japonez si da, poate creste la noi, altfel nu ai fi vazut specia de cumparat pe atatea site-uri de gradinarit si amenajari pentru casa/curte.
https://www.pepinieramizil.ro/......anzan-1933
Blossom face referire la orice pom, tufis, arbori care fac flori foarte multe.
Romanii nu prea au fost invatati cu termeni asa, nici nu au folosit pomi in general pe post decorativ, de aia nici nu prea au vazut.
Deci sunt ciresi, pruni, meri, peri etc vorbim aici de specii pomicole care fac doar flori, is cultivate prin parcuri, alei etc doara pentru ca infloresc si decoreaza prin acele flori.
Legat de cioresul japonez ornamental aia ii zic sakura care inseamna tot blossom, dar in limba lor
Dar sunt ciresi ornamentali care arata altfel decat aia japonezi, seamana mai mult cu cei din care mincam fructe, doar ca nu fac fructe la fel, in schimb fac flori foarte multe si decoreaza asa.
In restul lumii, sau engleza asa se spun blossom.Cind mergi la stiu si eu pepniera, asa cauti pomii, fruit sau blossom, adica care fac fructe, sau doar care fac flori.Blossom in engleza inseamna a inflori.
In RO merg foarte multe specii de plante, afara in aer liber ma refer, in afara de alea tropicale.
Cirersul ce intrebi tu, este pom din reginuni temperate, deci merg f bine.
Legat specific de ciresul japonez, asta decofrativ, merge bi, doar ca lumea nu-i curioasa sa puna pomi pentru flori, mai degraba pune un pom din care sa manince ceva dar nu merge mai bine decat specii locale.
Pomi si arborii decorativi, se folosesc pe suprafte mari, prin parcuri, dea lungul solselor etc.
Sa pui un astfe de pom acasa, iti ocupa loc.In RO oamenii nu au pus in general arbori pe linga case, mai mult vita de vie si pomi fructiferi, de aia in RO nu vezi arobori decat in parc sau pe sosele, singuru asa cultivat ar fi nucul, dar si ala tot pentru fructe.
Daca este bine sa cultive oamenii si arbori? Eu zic ca ar fi bine, un arbore, creste f mare, face umbra, daca este asezat intr-o pozitie buna in apropiere de casa, umbreste casa, vara asigura o oarecare temp mai scazuta, e mai racoros acolo.
In America cand te uiti de sus la un oras, spui ca esti intr-o padure, cam asa arata majoritatea oraselor americane, la case fiecare are cel putin 2-3 arbori, vorbim aici de ditai arborele, stejari, ulmi, foarte mari, orasul arata ca o adevarata padure.
In RO, daca au in apropiere de casa un arbore, rapid lau si pus jos
Am avut in RO un vecin, avea la poarta un ditai teiul, frumos, la taiat.Am intrebat ba de ce ai taiat copacul ala frumos? Zice pai ce-mi trebuie mie copac
Ca sa vezi gindire de roman.Mama la fel a avut un nuc, dar f departe de casa, la tait, a spus ca trecea lumea pe acolo si lua frcutele si zicindui sa lase nucu ala mare si frumos in pace.Na vrut sa sculte, chiar m-am certat rau cu ea pe chestia asta, sa suprat rau ca de ce o cert
Zic nu vedeti ce faceti, cit te uiti cu ochii in zare nu-i nici un arbore, nimic, cei asta?
Asa au facut romanii cu toti copacii ce iau avut moca, era RO plina de stejari, unia uriasi, tot taiat.
Alta gindire naspa comparativ cu straini, apoi ne miram aia de ce au si noi nu.
Scuze ca am, scris si pe linga, dar e tot legat de copaci de ciresul tau.E bun sa pui si ciresul ala, desi no sa creasca asa de mare, e ceva talia 2 cred ca si marime, daca vine un ger de ala minus 20 de grade sau mai jos il poate afecta, nu il omoara dar il afecteaza.
Am vazut ciresi de aia in sud, la Bucuresti, dar nici acolo asa de raspinditi, nu prea is folositi mult in RO nici ca decorativi, banui ca nu le merge asa de bine.
Pot sa ma uit in carte, am carte pentru asa ceva, sa vad conditii ce le cere, asta daca esti curios, nu ma uit doar asa pentru mine, vorbesc de carte de nivel superior de ornamental.
Eu vreau sa pun in RO la mama casa Tei, pun 2 tei la poarta si aia e, as vrea unia deja mari, dar nu stiu daca or fi.O sa pun si asa mai micuti, timpul trece aia cresc.Cum casa e cu fata la vest, toata umbra o sa cada pe casa.
Ciresul ala este rezistent la tem scazute, merge chiar si la -20 grade, dar fara sa bata vintu peste el
Daca locuiesti intr-o zona unde iarna nu-s geruri mari, atunci poti pune fara probleme.
Pamintul trebuie sa fie fertil si bine drenat, sa ai grija sa nu balteasca apa linga el, in jur, deci este sensibil la umezeala mare.
Daca esti in sudul tari, atunci merge fara probleme, la Bucresti de exemplu erau, nu foarte multi, doar prin parcuri, ici colo, dar in parcuri is adapostiti de vint.
In carte nu spune cine stie ce despre el, cateva chestii, pentru ca nu prea a fost si nici nu este asa folosit.
Nu stiu de ce ii spune cires japonez, pentru ca creste din India pana in Japonia, asa mult China, Coreea si Japonia.
Adewvart este spectaculos cand infloreste.Vad cineva pe aici spune ca is multi prin Timisoara, banui ca asta e zona unde merg bine, la cimpie, asta pentru RO, sau oricum unde nu-s temperaturi f scazute pe perioada lunga.
Nu is asa informatii multe nici in carti din America vorbesc despre pomul asta, dar stiu ca creste f bine in Washington, am fost acolo si am vazut.
Daca merg el smochini, asta merge fara discutie.Bine daca esti in Harghita sau mai stiu eu pe la ce munte, acolo nu cred.
Treb sa il pui direct sub soare, adica sa nu fie umbrit de alti copaci.Ca idee poti planta orice copac, orice planta, ce iti place, merge bine, nu ai incercat.
Dar la majoroitatea plantelor sa ai grija sa nu balteasca apa, dar asa is majoritatea plantelor.
Nu ai vazut in majoritatea oraselor ca exista? Da, se poate creste.
Cei mai cunoscuti sunt cei din Timisoara care formeaza o alee pe digul Begai. Primavara cand infloresc acolo e spectacol. De flori si lume.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
poparia întreabă: