| LisaJulie a întrebat:

Pro sau contra izolării interioare la casa? Se spune ca dacă izolezi camera într-adevăr iarna este mai multa căldura dar substanțele cu care dai in camera ( de exemplu spray-ul pentru țânțari) pot rămâne acolo și sa provoace toxine!

6 răspunsuri:
| DenDenX a răspuns:

Da este în mare parte adevărat din ce spui.

Se menține căldura iarna dar poate atrage riscuri legate de calitate aerului.

Îți recomand să folosești un sistem bun de ventilație și să folosești produse nepericuloase pentru interior

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde, ce fel de izolatie si ce perete este.
Polistiren nu se recomanda, fiindca nu lasa peretele sa respire.
Insa, se poate face izolare interna eficace cu placi BCA, de 5-10cm grosime.

| siriusblack98 a răspuns:

Eu sunt pro. Am izolatie interioara cu polistiren extrudat de peste 10 ani si n-am avut probleme de genul ce spui tu acolo. S-au inventat sistemele de ventilatie.

| NLS a răspuns:

Cea mai eficienta este izolarea pe exterior, cu polistiren de 10-12cm sau mai mult, daca te tine buzunarul.

La interior e mai mult un moft, si aduce dezavantajele pe care le-a amintit Bula.
Care se pot insa elimina cu aerisire permanenta, adica un sistem de ventilatie.

Nu are nici o treaba cu spray-urile de tantari, acestea nu strabat nici startul de zugraveala, si substantele toxice se elimina prin aerisire suficienta.

Are legatura insa cu puntile de caldura, si nu e prea bine sa sugrumi un zid de caramida sau de BCA intre 2 sandvisuri de izolatie.
Intre cele 2 sandvisuri de izolatie se poate forma o temperatura diferita fata de cea din camera, si fata de cea de afara, luand nastere condensul.
Deci e suficient un strat de izolatie si de obicei acesta se monteaza pe partea mai rece, adica afara.

| LisaJulie explică (pentru siriusblack98):

Se spune ca nici astea nu sunt bune dar in fine, oamenii care spuneau asta nu păreau experți, majoritatea neavând o facultate de construcții

| Cipi1212 a răspuns:

Spray-ul pentru țânțari îl poti folosi vara ca să poți aerisi camera. Iarna nu prea poți.

Întrebări similare