| LisaJulie a întrebat:

Pro sau contra tratării pomilor fructiferi din gradina cu îngrășăminte cumpărată? In special gutui și pruni. Am auzit mai multe sugestii ca mai bine faci tu un îngrășământ natural decât sa dai banii pe unul care mai mult dăunează pomului!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Faci o groapa mare, pentru compos, in care arunci toate resturile organice, sa se putrezeasca tot anul (frunze, iarba, resturi de la curatirea legumelor, fructelor, mancare vegetala, etc.).
Cu amestecul rezultat poti ingrasaorice in gradina.

| gabicoo a răspuns:

Pro - îngrășăminte organice.

| siriusblack98 a răspuns:

Eu am o livada de peste 500 de pomi fructiferi dar nu le-am pus niciodata ingrasamant. Poate nici n-am avut nevoie ca ce-i drept am multe pasari care stau in respectivul spatiu ingradit unde am livada iar terenul este practic fertilizat continuu cate putin. Depinde si despre ce ingrasamant vorbim. Sunt N tipuri de ingrasaminte atat pe baza de chimicale (exemplu azotul) cat si 100% naturale iar altele 50/50 sau diverse cantitati de chimicale. Daca este un ingrasamant natural eu sunt pro. Asa eu personal chimicalele nu le sustin pentru ca imi place sa mananc sanatos chiar daca acel fruct sau respectiva leguma nu arata chiar ca in pozele de prezentare de pe internet. Prefer sa faca mai putin rod si mai uratel dar sa fie 100% natural pentru ca si asa mancam destule chimicale din comert.