Schimba lița, da, iar daca ai un vecin mai tresărit te poate ajuta el, fiind prima data când o faci. Nu e treaba de electrician, orice bărbat trebuie sa știe sa facă asta.
Am rezolvat oricum mersi!
E adevarat ca orice barbat ar trebui sa stie sa schimbe o lita, si eu asa fac cand sare siguranta, dar asta tine de improvizatie, ceea ce nu e de recomandat. Ideal e schimbarea patronului, sau chemarea unui electrician, care, daca e serios, cam tot aia va face. Nu ii doresc nimanui sa isi faca aparatura din casa praf doar pentru ca a pus o lita prea groasa la siguranta, cu gandul sa nu ii sara prea repede...
Eu nu sunt de acord sa chemi electricianul pentru o siguranta arsa. Ca intr-adevar e mai bine sa schimbi patronul, de acord, dar daca avea unul de rezerva nu ar fi pus intrebarea. Si electrice nu gasesti mereu la nonstop.
In rest sunt de acord, mai bine subdimensionezi.
Oricum, chestia cu schimbatul patroanelor e veche, e tehnologie invechita, acum sunt cele automate, dar din nefericire inca multe case merg pe sistemul vechi, desi ar trebui schimbat, si atunci nu mai ai discutii despre sa vina electricianul sau nu sa iti repare siguranta . Apesi pe buton, si gata, o ia totul de la capat fara complicatii.
Verifica siguranta care corespunde apartamentului tau. De acolo e buba. Undeva la un tablou de sigurante de pe scară.
E tot de aia ce se insurubeaza si nu stiu care e ca niciuna nu pare arsa
Se numeste siguranta cu patron fuzibil. Nu scrie in dreptul lor numarul apartamentelor?
Nunu si nu pare niciuna cu negreala sau arsa cel puti pe hol sunt sigurante din astea cu patron fuzibil
Intreaba pe un vecin de pe langa tine. Posibil ca el sa stie care este a lui si sa stie si cam pe unde este a ta.
Nu e neaparat sa fie inegrita?
Nu.
Si schimb lița si gata?
Da. Atentie mare cum umbli pe acolo, sa nu te vad la stirile de la ora 5.
Ai singuranța din cofretul de afară sărită sau arsă. Roagăl pe administrator să te ajute sau pe un vecin mai priceput. Dacă are sigiliu să nu te bagi. Baftă!
Evident că nu ești nici calificat, nici priceput, nici slab priceput, nici amator. Cheamă în p*** mea un electrician că dai foc la casă. Tu scapi, dar mai ai și vecini. Circuitele electrice sunt în top atunci când vine vorba de incendii.