| comansorin a întrebat:

Sora mea are 8 ani si as vrea sa va intreb ar fi bine ca sa-i spun ca de fapt nu exista mos craciun? si daca da cum va rog ajutati-ma!

15 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Nu-i lua fericirea de poveste a copilariei. Oricum va afla singura ca nu exista. In vremurile astea crude...eu zic sa mai amani cativa ani.

| NoNameJunior a răspuns:

Salutări!
este destul de măricică şi ar trebui să îi spui aşa:
-eşti nerăbdatoare sa vezi ce o să îţi aducă moşul?
ea sigur că va spunebig grinA!
după tu îi zici:
-el nu este o persoanaă.el este un spirit.adică mai demult el a murit.iar acum spiritul lui îi ajută pe mama şi pe tata să îţi poată oferi ţie un cadou frumos!
deci,el există ca spirit, nu ca persoană. ştiu că probabil o sa fi dezamăgită, dar trebuia să afli!

să ştii că aşa este! eu cred in spiritul lui! am zis SPIRIT nu PERSOANĂ.
succese!

| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

De ce sa ii spui? lasa lucrurile asa.las-o sa creada in existenta Mosului, sa se bucure de el caci e un copil! Are destul timp sa afle ca de fapt Mos Craciun nu exista happy

| blackrain a răspuns:

La 8 ani stie sigur ca nu exista. isi da seama singura sau afla de la scoala. ea nu o sa iti zica nimic, pentru ca ii place sa primeasca cadouri. nu ii spune, las-o asa. daca chiar nu stie nimic, ceea ce ma indoiesc, o sa afle cu siguranta in curand. daca primeste in continuare cadouri, asa, ca schimb de cadouri in familie de creaciun, nu o sa o afecteze in nici un fel

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!

Eu am aflat abia la 12 ani că nu există,de ce să îi strici fericirea? Când părinții au aflat că eu știu că nu există nu mi-au mai luat așa de multe cadouri,lasă lucrurile așa, va afla când va fi destul de tare să înțealeagă asta, sororii mele i-am spus la 8 ani și a început să plângă de mama focului,nu te băga,sigur își va da seama, să fim serioși, un bătrând de 2000 ani care zboară într-o singură seară cu renii dresații prin toată lumea? Dacă ar fi așa îți dai seama ce cadou ar primii D-zeu, deci te sfătuiesc să lașii lucrurile așa cum sunt, baftă și La mulți ani dacă ai pe cineva Andrei/Andreea.
fundă?

| ewygirl a răspuns:

Nu! Categoric nu! E prea mica si inca trebuie sa creada in Mos Craciun si in magia Craciunului. Daca ii spui de la aceasta varsta ii vei destrama iluzia si va incepe sa urasca Craciunul.Eu am aflat la varsta de 11-12 ani ca nu exista. Taica-mi-a era putin,,afumat" m-a intrebat:"Tu mai crezi in mosu?", la care eu i-am raspuns zambind :"Da, normal.De ce nu as crede?", iar atunci el a inceput sa imi spuna ca nu exista si de fapt ei imi pun cadouri sub brad.Nu iti pot inchipui ce am simtit in momentul acela : eram dezamagita, suparata, ma simteam tradata/mintita...Am fugit la mine in camera si am plans timp de 2 ore pana ce a venit maica-mea acasa si cand a aflat ce facuse taica-mi-a si ea a fost foarte suparata, deoarece imi distruse bucuria Craciunului si magia acestuia. Timp de o saptamana am fost foarte suparata si am plans foarte mult.Maica-mea la un moment dat s-a speriat sa nu ma imbolnavesc de la atat plans.Acum ca am crescut(si m-am mai maturizat tongue ) vad altfel lucrurile si am inceput sa cred din nou in magia Craciunului si in minunile care au loc in aceasta sarbatoare.
Deci parerea mea e sa o lasi sa creada in continuare in mosu,si nu ii distruge fericirea si inocenta,spunandu-i adevaru'.Las-o sa se bucure in continuare de feerica sarbatoare. Oricum fi convinsa,ca nu va mai dura mut pana ce va afla adevarul,mai ales daca a inceput sa mearga la scoala... unde, se afla cel mai repede acest lucru, sau isi va da singura seama la momentul oportun.
Craciun fericit si plin de magie va doresc la amandoi!

| Simo0 a răspuns:

Eu spun să o laşi să se bucure de copilărie, tu când erai copil nu îl aşteptai cu nerăbdare pe Moş Crăciun? Mai bine las-o pe ea să descopere, pentru că s-ar putea să şi plângă...

| VeronicaLL a răspuns:

Citeste acest articol ca sa realizezi cat este de important pentru copii sa creada in Mos Craciun:
http://jurnalulcopilului.wordpress.com/......s-craciun/

| CatalinAlexandru28 a răspuns:

Trebui sa-i spui la momentul potrivit... adică pe la 10 ani
Acum o poti lasa sa se bucure de sarbatorile de iarna...

Dar pe la 9 sau 10 ani asi va da seama cine e de fapt MOS CRACIUN...

Ati sugerez sa o lasi sa se bucure de sarbatorile de iarna si de MOS CRACIUN
FUNDA?

| savino23 a răspuns:

Fata mea are 4ani si stie ca nu exista mos craciun. daca vrei o pun pe ea sa ii spuna.te pup

| Catystar a răspuns:

Intreab-o daca crede in m. craciun. ea va raspunde da. tu sa ii dezvalui incetisor aceasta

| Mayaline a răspuns:

Nu-i spune ca nu exista Mos Craciun.Mos Craciun face parte din copilaria ei, e frumos sa o vezi entuziasmata asteptandu-l.Cand o sa fie mai mare o sa-si dea ea singura seama ca Mosul nu exista, dar acum las-o sa se bucure de copilaria ei.Te pup!

| D3a7n8i a răspuns:

Nu-i spune lucrul acesta.Ea stie de fapt ca el nu exista.
Eu am 11 ani si de la 7 ani stiam ca nu exista.
Daca vrei sa-i spui spune-i direct dar fi bland.
Fundita?

| Fitz3d3fitz3pustoa1k a răspuns:

Nu ii spune ca nu exista mos craciun, mai las.o sa se faca mai mare si o saa afle singura fara sa ii zica nimeni