Buna,
Poti sa ii stergi frumos toate frunzele cu bere, florilor le place sa fie curatate cu bere. Eventual schimba-i pamantul, pune-i apa din abundenta si lasa-l la lumina de cate ori ai ocazia.
Si eu am un lamai, chiar eu l-am plantat dintr-un sambure de lamaie. Sunt plante foarte putin pretentioase si se regenereaza repede in cazul in care sufera vreo dauna.
Buna:)
http://egradini.ro/forum/threads/lamai-bolnav.7142/
AERUL ESTE USCAT IN CASA/STROPESTE FRUNZELE CU APA.
Sterge frunzele cu apa+bere.
O zi buna sa ai:)
Acel clei cum ii spui este de fapt sau sint dejectiile unor insecte, mai exact paduchi linosi care stau pe frunze, pe ramuri, pe tulpina.Lamiiul nu este un pom care face clei, cum este de ex caisul sau prunul.Deci lamiiul tau este infestat cu paduci testosi sau linosi, deci trebuie sa faci ceva tratamente pentru ai elimina.Dar vezi ca nu e f usor sai elimini, cauta pe cineva care se pricepe si sa iti dea un insecticid bun pentru ce ai acolo. Eventual cauta pe dosul frunzelor sau pe ramuri, tulpina si vezi daca observi ceva asa micuti ca niste denivelari, ca niste caroserii de broasca testoase in miniatura.Ar trebuie sa le observi,ei aia sint cei responsabili cu acel clei. Dupa,daca nu-i elimini,pe frunze pe acele dejectii,clei cum ii spui se vor dezvolta fungi,adica ciuperci patogene si frunzele pe acel clei se vor face asa ca de fum,negre. Daca ai timp si rabdare fa o solutie apa+alcool,adica sa nu fie nici prea tare dar nici apa de ploaie si cu o cirpa muiata in acest alcool stergi totate frunzele,lastarii,tulpina etc.Dar nu vad persoana care sa faca asa ceva.Cel mai indicat mergi la un magazin de profil si spui am paduci testosi, sau linosi care e si mai grav si aia iti dau un insecticid.Pui acolo cit scrie doza, faci cu apa, pui intr-un pulverizator din ala ce cureti geamurile si pulverizezi bine peste tot pe spatele frunzelor pe fata, pe ramuri, tulpina si pamintul din ghiveci. Faci asa 2-3 tratamente la o saptamana unu de altu si scapi de paraziti.Bafta