Eu nu aș fi stricat geamul lipind pe el astfel de lucruri. Mai bine ai fi făcut două uși până în tavan ca la nevoie să le poți deschide să intre lumina, și lipeai pe ele izolația respectivă. Sau făceai niște obloane doar în dreptul geamului.
Daca lucrarea pe care au facut-o ei a "picat" din cauza modificarilor ulterioare aduse de tine atunci au dreptate, n-ai ce sa le faci. Nu stiu daca au sau nu dreptate ca nu cred ca a lipit nimeni de aici burete antifonic pe geam termopan. Nici nu mi-ar fi trecut vreodata asa ceva prin cap. La o adica in momentul in care citesti si intelegi procesul din spate al izolatiei antifonice, e destul de logic ca vibratiile fonice respinse sunt trimise inapoi prin spatiul de propagare al directiei din care a venit. Spatiul de propagare in sens invers in cazul de fata este sticla geamului.
Mai omule iti zic direct. "Sefu" lor are dreptate. Cu ce e de vina el ca tu ai pus burete antifonic pe sticla, si cum a explicat extrem de corect sirius, geamurile au crapat datorita TIE.
Daca geamurile termopan nu au atenuat zgomotul de afara, si zgomotul e ceea ce te deranjeaza, mai cheltuie niste bani si cumpara si tu niste panouri termopan cu geamuri triplustratificate, ce atenueaza zgomotul mult mai mult decat cel termopan dublu stratificat. Vezi ca e posibil sa trebuiasca sa inlocuiesti si ramele deoarece au latime mai mare, sau doar baghetele in functie de profilul ales pentru tamplarie.
Daca nu zgomotul e ceea ce te deranjeaza, ci crapaturile de la geamuri, suna sefu, explica-i ca iti asumi cheltuiala cu inlocuirea geamurilor si solicita inlocuirea lor.
Data viitoare cand mai ai idei de genul asta, pune mana pe o carte si citeste. Daca sti ce dureri de cap am avut in facultate la cursul de VIBRATII. De ce crezi ca s-a pabusit podul de la Lutca?