| Maskatu a întrebat:

Salut. Am cumparat de curand un purificator de aer Xiaomi Mi3C (varianta aceea mai mica). Indica un grad de poluare de doar 14-15 in casa, adica foarte scazut, adica aerul ar fi foarte curat...
Pe modul AUTO, nu prea face nimic, invarte foarte putin. Daca il dau pe MANUAL si setez din app suprafata maxima, pleaca la viteza maxima.
E ok? Asa functioneaza el? Nu trebuie sa reduca poluarea pana ajunge la 2-3 pe afisaj?

Răspuns Câştigător
| Zuzu1991 a răspuns:

Cred sincer ca 2-3 e atat de pur ca esti intr-o fabrica de cip-uri, unde cel mai mic fir de praf poate sa strice productia
deci la 14-15 nu prea are ce sa faca

moment in care cred sincer ca poti si sa il dai inapoi, nu prea pare ca ai nevoie de el... deloc

| Maskatu explică (pentru Zuzu1991):

In momentul in care deschizi un geam sau incepi sa umbli prin casa, praful se ridica, si incepe sa cresca nivelul de poluare. L-am desfacut acum 2 zile si deja stransese praf. Decise pare ca isi face treaba. Mai mult praf in el si mai putin prin casa si mai ales in plamani...

| relian a răspuns (pentru Maskatu):

Dar tu stati numai in cutie unde aerul este filtrat? Cand iesi pe afara cum este? Majoritatea timpului stai afara,deci despore ce vorbim aici? Vorba cuiva pe aici, ai dat banii aiurea, va pacalesc aia cu povesti laughing
In casa la tine nu-i mai mult praf ca afara, deci tu stand majoritatea timpului pe afara sau in alte locuri cand esti acasa nu ai nevoie de aparate de prajit peste laughing
Organismul nu trebuie protejat de praf normal, de conditiile de afara, trebuie sa il lasi sa isi faca treaba natural.
Cu cat cauti sa sterilizezi in jurul tau mai mult cu atat organismul tau va deveni mai sensibil

| Maskatu explică (pentru relian):

Istetule si inteligentule care esti. Tu stai mai mult pe afara decat in casa? Daca lucrezi de acasa ce crezi? 80-90% din timp stai in casa, nu afara. Chiar si asa... mergand la birou, eu unul nu am biroul in strada, poate tu lucrezi la tomberoane si le pazesti in aer liber. Pe logica ta de gradinita, daca aerul e nasol afara, pai sa fie nasol si in interior, la dracu... sa facem anticorpi nu? Daca avem la indemana solutii moderne, de ce sa nu profitam de ele? Daca pot face aerul din casa PUTIN mai curat, de ce sa nu il fac?
Stiai ca aparatele astea nu filtreaza DOAR praful, ci si alte bacterii care nu sunt tocmai prietenoase pentru organism? De exemplu filtreaza formaldehida, mirosul, TVOC si altele.
Mai documenteaza-te.

| relian a răspuns (pentru Maskatu):

Esti praf amice laughing mai si semnalizezi.Toata lumea lucreaza la birou.Dar tu pana la birou ce faci te teleportezi? A uitasem sintem in lumea moderna si umbli cu masca antiradiatii laughing du-te si te impusca.

Serios aparatele alea foltreaza bacterii?laughing ba tu te auzi ce spui laughing pune mana pe o carte ceva,se vede ca ai uitat sa mai treci pe la scoala.
Tu stii cum arata filtrele pentru bacterii si ciuperci microscopice? Pai daca habar nu ai nu te mai baga in sama aiurea.

Mai bula,si in laboratoarele alea unde nu trebuie sa fie urma de bacterie,alea au filtre speciale,dar nici alea nu le pot tine,asa ca se folosesc si lampi cu ultraviolete,pleaca toti afara,se apirnd lapile un anume timp si apoi se reintra.
Vio de mama te,dar lasa ca daca naivi sunt,ce aia nu trebuie sa isi vanda marfa laughing
Mai vad pe unia fac niste chestii ce se pun in ducturile de aer conditionat,scrie pe cutie omoara si virusuri laughing omoara virusuri,dar de unde stiu ei cai omoara? Pai daca nimeni n-a vazut virusuri cum stiu aia cai omoara laughing
Ca sa vezi la ce nivel ne aflam ca polpulatie,mai rau ca in evu mediu.
Iara tu ca ai pus o intrebare,ar fi frumos si normal sa treci mai departe daca nu iti place de un raspuns dat de cineva,asta si asa macar din rusine,daca din moralitate nu,cineva care iti scrie ceva,chiar si o balarie a stat tia citit intrebarea timpita ce o pui,ba sia mai facut timp sa si scrie,deci ar trebuie sai multumesti daca tot te bagi in sama,nu sa jignesti pe cei care iti raspuns.

Am raspuns corect? Am spus eu ca ai nivel de picior broastei? Nu am spus desi cam pe acolo esti, Dar tu ce faci? Ma iei la misto si ma jignesti, esti smecher, lucri la birou laughing la care birou la cotetu din colt, du-te ba de aici ca esti praf.
Pune si invata sa vorbesti cu lumea, apoi vino pe aici si discuta.

6 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Link cu purificatorul?

| Maskatu explică (pentru Zuzu1991):

Modelul este acesta https://www.emag.ro/......DHWJBDMBM/
Ce am sesizat in zilele ce l-am folosit... Pe AUTO are momente cand nu reuseste sa coboare sub 50-60. Noaptea l-am lasat pe NIGHT si pare ca tine PM-ul la 6-10 maxim, desi ventilatorul abia se invarte.
Nu sunt sigur cum ar trebui lasat, pare ca are un comportament ciudat, sau nu ii inteleg eu mersul.