La întrerupător nu ai nul, ai practic trei faze, una pe care vine curentul si doua pe care pleacă. Problema la tine este ledul din inrerupator, care nu este compatibil cu becurile economice. Deconecteaza-l si va funcționa normal.
Am pus un întrerupător fără led și am scăpat de problemă. Nu mai pâlpâie becul de nebun. Mulțumesc de ajutor.
Da am. E bine sau nu? Știam că e bine astfel încât să absoarbă curenții reziduali și să nu se mai aprindă ledurile...
Pune un întrerupător fără martor și nu mai ai fenomenul descris. Spune-mi că merge!
Schema corectă de legare este în imaginea asta: http://www.garajuluimike.ro/electrice/schema-lustra-trei-brate.gif
Întrerupătorul folosit NU trebuie să fie din cele cu „bec de control".
Altfel poate apărea acea „pâlpâire" despre care vorbești.
Ai un defect de izolatie ori in intrerupator (pe circuitul cu un singur bec), ori in firul respectiv din perete ori chiar in lustra iar circuitul se inchide de la faza (firul pe care ai tensiune permanent) prin becul LED si apoi prin defectul de izolatie la pamant. Cum un bec LED are nevoie de un curent mic pentru a se aprinde fenomenul la un bec normal nu e vizibil.
Lustra avea o masă prinsă de rigletă dar nu am știut unde să o pun. Din alea 3 cabluri am și masă? Era o chestie metalică care intra pe contactul metalic de la unul dintre cele 3 aflate pe rigletă.
Salutare,uneori,becurile cu LED sunt pacatoase la capitoul comfort, si e cam abstract de natura instalatiei electrice, soluția corectă este montarea (prin lipire cu fludor) a unei rezistențe de circa 100-150k pe placa electronica din duliile fiecărui bec economic sau cu leduri. Dacă asta nu e suficient și becurile tot pâlpâie, se va înlocui rezistența de circa 300-500 k înseriată cu beculețul neon( din întrerupător), cu una de 1MOhm. De care rezistence sa cereti?-intrebati vanzatorul de rezistente de protectie pentru becuri cu LED care sa INCAPA EFECTIV in carcasa becului,pentru ca montarea rezistentei se face pe placa de circuite integrate a becului cu LED, pana la alte solutii mai putin complicate, incearca sa verifici pe care din fire se face de fapt intreruperea de curent, de preferat ca intrerupatorul sa intrerupa faza si nu nulul de serviciu, poti scoate din schema si martorul luminor din intrerupator (daca are).
Sper sa te ajute :-)