| Tyros a întrebat:

Salut. Am în casă o cameră cu probleme, în care am un miros de praf/stătut/mucegai/vopsea nu am idee ce, greu de descris. Camera e placata cu rigips pe peretele vechi de pământ/văiugă. Pe jos am parchet. Am golit camera, am șters praful, am spălat parchetul, am dat cu lavabil fara miros (de ăla scump), apoi am aerisit săptămâni la rând, am instalat și ventilație cu recuperare căldură prana în camera respectivă, am lăsat să funcționeze la maxim vreo 2 zile. Când intru în cameră simt acest miros care pentru mine nu e foarte deranjant, dar soția care e foarte sensibila și alergica nu poate sta in camera. Ce as mai putea verifica? Caut idei sau poate vreun "expert" in zona Aradului care ar putea verifica situația. Mulțumesc

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mucegai in spatele rigipsului, pe acel perete. Daca l-ai placat fără să dai măcar un strat de tencuială pe pământul ăla, așa se intâmplă.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Placarea s-a facut pe caroiaj sau la rece,(lipit cu material)?

| mihai69 a răspuns:

Îmi pare rău că trebuie să îți dau o veste proastă: trebuie să decopertezi tot rigipsul, să vezi dacă peretele e uscat sau nu și dacă nu, mă tem că soluția cea mai sigură e să îl dai jos de tot și să-l refaci din bca. Cu izolație hidro spre fundație și cu izolație termică de minimum 10 cm pe exterior. Doar că înainte să te apuci, trebuie să ai grijă să sprijini cumva grinda care acum stă pe acel zid să nu se lase.
Dacă totuși nu e nimic umed/ mucegăit, ci doar impregnat cu miros, poate e destul să stropești bine cu soluție antimucegai, lași să se usuce bine, apoi plachezi din nou cu rigips. Preferabil din cel pentru băi. Și dacă pui și ceva vată minerală între perete și placaj, și mai bine. Pluz izolație termică cu polistiren expandat pe dinafară.

| Korkodeln a răspuns:

Ai mucegai de la infiltratii in spatele rigipsului, nu scapi asa usor de el pana nu scapi de infiltratii.

| Vandalu a răspuns:

Perete de pamant? chirpici niciodata nu va tine adica se va fwte pe dinauntru trebuie refacut din boltari sau caramida