Ai izolat podul de ce? Stai in poda, ori de ce spui de miros. Normal spuma aia nu miroase, nu ar trebui sa miroase deloc. Daca afara este cald in pod trebuie sa fie mai racoare, doar de aia ai izolat nu? Iara iarna mai cald.
Ai dat o spuma mare si nu ai bani sa pui Velux, cei aia spuma mare si cei ala Velux?
Daca ai fi mai clar, sa spui de ce ai izolat podul, sau unde miroase si alte detalii poate so gasi careva sa iti dea un raspuns sa iti convina
A izolat podul cu spuma, insa cei care au facut lucrarea nu au fost profesionisti, asa ca au gresit procentajul amestecului si grosimea stratului aplicat, de acolo mirosul.
Singura varianta e sa razuie toata spuma, sa curete bine, apoi sa o refaca cu o firma profi...dar asta inseamna costuri enorme.
Grosimea stratului de spuma nu are dea face cu mirosul, cu cit stratul este mai gros cu atit izoleaza mai bine, daca este mai gros nu inseamna ca trebuie sa miroase.
Si de ce sa izolezi podul, asta intrebam, odata ce tu nu stai in pod, doar asa crezind ca e mai bine, sau ce?
Iara daca tot voia, putea sa izoleze cu vata ceva, ori izolezi tavanul prin pod, aseza saltele de vata si era mult mai bine, ori lipea polistiren pe tavan in pod si iar era bine.
Spuma asta este buna doar atunci cand ai suprafete foarte neregulate, sau cumva "ascunse" sa le zic, sa nu poti baga vata sau polistiren.
Ca idee materiale izolatoare termic aflate in comert, cele mai bune sunt polistirenul cel expandat si extrudat, apopi vata bazaltica, ori vata de care o mai fi.
De ce zic asta? In primul rind acesti polistireni isi mentin eficienta izolatoare foarte mult in timp, practic si dupa 50 de ani izoleaza la fel de bine, plus chiar de se uda nu se intampla nimic rau cu ele.
La vata daca se uda s-a dus, dar in pod cum nu ploua este in regula.
Legat de aceasta spuma, oamenii cred ca este ceva wow, dar nu-i chiar asa.
Spuma asta este de 2 tipuri, sunt sigur ca omu nostru a folosit spuma cu celule deschise, caz in care izolatia este cam la fel cu cea a folosirii polistirenului expandat adica acea zapada.
Dar ca exista un dar, aceasta spuma in timp isi pierde din eficienta, daca sa zic acum cand o dai ar avea un R 4 in timp stiu si eu 10-15 ani poate scandea la 3, deci va deveni mai slaba ca polistirenul
Chiar daca dai cu spuma cu celule inchise, si spuma aia in timp isi reduce din capacitatile de izolator, dar nu mai mic decat polistirenul, dar spuma asta cu celule inchise este dublu la pret ca cea cu celule deschise.
Singurul avantaj al acestei spume este cum am spus, faptul ca patrunde in orice orificiu, nu-ti mai intra nici furnica pe nicaeri, dar in rest nu-i ceva sa spui wow.
Poti aplica si strat de 1 metru grosime nu are cum sa miroase. Nu stiu de unde ar fi acel miros, poate sa fie cum spui tu de la amestec sa fi gresit aia amestecul, procentul din materialele ce le amesteca.
Nu cred ca aia or sa vina sai razuie lui spuma, is sigur ca nici nu-i mai raspund la telefon, asa ca singura optiune este sa razuie el personal, apoi sa puna vata bazaltica, sau vata de care o fi, ori polistiren extrudat.
Eu asa as fi facut, as fi pus polistiren extrudat si deja era linistit, dar asa este cand te incinta chestii noi si nu te informezi, ori vorba ta aduci cirpaci, mai ales in RO unde chestia asta este ceva mai recenta si nu toti au experienta.
Uite aici mai multe informatii, referitoare la acest subiect:
https://www.youtube.com/watch?v=0Hh5MYv7lWc
Nu mai punwti botu la minciunile lor, este facatura reclama.Eu am vazut, am si stat in asa casa, citiva cunoscuti au pus spuma, un prieten de-al meu a pus spuma, cu un nepriceput, a dat pe unele locuri juma de metru, nu miroase absolut nimic. Am cunoscuti care au cum sa le zic in romana, cladiri induistriale la care tavanul este dat cu spuma, e la vedere, nu miroase, nu curge nu absolut nimic.
Si nu este proaspăt dat sa spui stai ai rabdare. Daca nu se face amestecul corect? Adica ce amestec? Ala nul faci tu, sunt scule care fac asta, deci tu nu faci nimic, nu iei tu lichidul X si il mixezi cu y, apoi nu-i nimeni interesat sa dea mai mult din lichidul X si mai putin din Y.
Nu zic ca nu ar fi posibil sa miroase daca concentratia nu ar fi cea corecta, dar chiar de ar fi asa u trebuie sa generalizezi.
Legat de grosime iti garantez, am vazut spuma de asta aproximat 1 metru grosime nu exagerez, dat peste aparetd e aer conditionat, dar nu ce aveti voi in RO, alte aparate si nu miroase absolut nimic, absolut. Am intrebat omu de ce s-a dat cu spuma peste, a spus ca asa este codu acolo, si era dat de vfreo 10 ani. Era in pod, nu in casa, deci gandeste ca ai ce sa zic 2 masini de spalat cum is la voi asa una linga alta si acoperite inglobate in spuma, de nici nu mai stiai cei acolo.
OIti garantez ca spuma nu miroase. Daca cei din video ce arati spui ca zic ca ar mirosi, mint, nu ma uitai la video, doar asa am dat drumu apoi am inchis, este facatura, adica mint. Orice companie care da cu spuma, chair si tu daca ai da nu ai cum gresi sa mixezi aiurea, astea is povesti.
Vrei sai crezi pe cei din video este fix problema ta, eu cand vad un video nu ma reped sa il si cred, indiferent de cine este facut.Este clar ca e reclama, ori companiile mari vor sa ia clientii la cei mai mici, ori ceva genul asta, vedeti pe cine chemati ca uite ce patitit cam ceva genul asta este acel video.
Ca si la mecanici, nu mergeti la mecanicu din colt, mergeti la reprezentanta ca aia nici nu stiu unde se afla filtru la o masina. Dar na, sa faca reclama, s-a caute clientii asa se procedeaza.
Uite la reclamele de la TV la sapunuri, detergenti si etc, fiecare compara cu concurenta corect? Uite ce detergent bun am eu, este de N ori mai buna ca Y, chiar si spune numele. Asta ati ce suna?
Eu nu am nwevoie de informatii de pe internet, daca vreau ceva, merg si vad singur, cel putin eu am posibilitatea sa vad, stiu chestia asta cu spuma de acum 15 ani daca nu si mai bine.
Pe aici spuma de asta gasesti sin spary la magazin.O sa spui ca nu-i de asta, ba exact de asta, inca de aia noua, care este tare si nu poti maga mina in ea cum is cele mai vechi,
Daca nju stiai acum spuma asta este tare, bati cu pumnul in ea si nu se sparge nu intra mina in ea, inainte cu un deget bagai mina in ea ca in zapada.
Nu stau sa iti insir acum mai multe, ce pot sa zic, nu te mai lua dupa ce vezi sau auzi.
Spuma asta se foloseste in interior, in casa, in pod etc deci nu-i toxica, nu miroase nu curge.
Daca vrei sa crezi altceva, este alegerea ta, dar nu incerca sa ma convingi pe mine cu video de pe net, poate daca habar nu aveam da, daca nu vedeam da, poate credeam, dar nici asa nu cred ca is atit de naiv sa cred ca orice postare pe net este si adevarata.
Ai izolat podul sau acoperisul? Acum am vazut spui podul, adica ai dat pe tavan in pod, sau ai dat in pod dar pe acoperis inauntru acoperisului?
De regula cand dai prin pod, se da pe acoperis, partea din interior. Daca spuma mare inseamna groasa, cum spune pe aici cineva, nu de la grosime este acel miros, este de la altceva, vad cine aici spune ca ar putea fi de la amestecul de spuma care se face mixind 2 componente sau cel putin asa cred, si sa nu fi facut aia concentratiile cit trebuie.