anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am jumatate de hectar si am niste probleme cu acesta. Locul are o inclinatie mica,iar in jumatatea de jos solul este cleios si am o mlastina iar jumatatea de sus are un sol compus din pietre de rau si un fel de pamant mai argilos,galbui.Ce ziceti,pot sa fac in acest sol pietros(pietre de rau, sfarmicioase) si argilos o cabana cu fundatia de 9×8, zona e la sat si nu am nevoie de acte sau acest tip de sol imi va afecta cu timpul construcria?
Aa, in zona mlastinoasa am sapat o gropa de 8×8 adanca de 2 metri si e plina pana sus si daca este nevoie pot sa drenez locul daca asta e vreo problema.Nimeni nu prea ma ajuta nici cu planul cabanei si sau macar o idee din cauza ca locul e la sat, extravilan.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| dolceromania a răspuns:

Construieste pe stalpi introdusi in pamantul moale.

| Solann a răspuns:

Chiar in sat ai nevoie de acte. Adica de autorizatie de constructie.
Mergi la primarie si cere.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru Solann):

E foarte aproape de sat, dar e zona doar de cabane si nimeni nu a facut cu acte.

| regis a răspuns (pentru Solann):

Nu mai e nevoie. Si nici nu merge asa, ca mergi si ceri.

| Solann a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti sigur ca nimeni nu a facut cu acte?
Fa cum vrei. Tu platesti amenda grasa (sau demolezi), nu eu.

| Solann a răspuns (pentru regis):

Nu ceri ca la pravalie ci cu actele in mana. Dar tu nici asta nu stii si dai sfaturi proaste.

| regis a răspuns (pentru Solann):

Pai stiu, tocmai. E ditai dosarul, cu proiect, studii si avize, iar ca sa ajungi sa ceri autorizatia, primul pas este sa ceri certificatul de urbanism. Dar repet, nu mai e nevoie, s-au dat unele facilități, printre care si scutirea de autorizare pentru construcțiile din mediul rural care se încadrează in anumite limite.