| OanaMcc a întrebat:

Am luat casa, gardul nu vreți sa știți in ce hal arată, in fine... chestia e ca ne-am apucat de gard, l-au zidit baietii.
Chestia e ca nimeni, nici macar persoana de la care am luat casa, desi aceasta persoana ridica case, apartamente, stie cu ce se mananca, știți voi vorba aia... nu mi-a spus nimeni ca eu trebuie sa am autorizație de construire atât timp cat eu am schimbat materialul gardului.
Bun, un nesimțit care sta pe aici ca sa nu stea pe străzi, a sunat la telefonul cetățeanului si mi-a facut reclamație, am primit amenda. Acum va intreb, aveti idee unde trebuie sa merg ce doamne iartă-ma de acte trebuie sa am si cum le obțin ca sa le depun pentru autorizația de construire?!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dar tu pe ce planeta traiesti omule?
Cum sa nu stii ca, ai nevoie de autorizatie de constructie, de renovare samd?
Mergi la Primariea locala si intreaba de serviciul acadastrului, ca ei te vor indruma. In functie de renovari sau modificari aparute, ai nevoie de proiectant, de plan cu schita casei, de aprobari luate pe acele schite samd.

| OanaMcc explică (pentru Violleta2022):

Salut! Sunt multe persoana care nu stiu de chestia asta printre care si eu happy imi cer scuze daca te-a deranjat întrebarea mea.
Am sa merg la primărie. Multumesc ca te-ai oprit sa imi răspunzi

| Violleta2022 a răspuns (pentru OanaMcc):

Stai cuminte, ca nu m-a deranjat intrebarea ta, doar am fost socata de faptul ca nu stii, toate aceste lucruri, despre aprobari, autorizari si alte certificari, ca nu-s de azi de ieri inventate, ci de cel putin 100 de ani.
Ma rog, sunt mai multe taxe si autorizari ca acum 100 de ani, dar nu prea poti face nimic fara ele, ca vin de te amendeaza si tot te pun sa le platesti in final.

| simpluone a răspuns:

Primul pas este obtinerea unui certificat de urbanism de la primaria in raza caruia este constructia, special pentru tipul de lucrare care vrei sa-l faci in care iti spune ce se cere de catre primarie, cererile depind de primarie si zona in care este constructia desi un minim de acte sunt cerute standard de toate. Oricum iti trebuie proiect de la arhitect si atunci tot arhitectul iti poate spune clar ce anume mai ai nevoie.
Daca amenda este exagerata o poti contesta in instanta, dar asta doar daca merita ca nici avocatul nu e ieftin iar sansele de reusite sunt cu risc.