| Coco2k25 a întrebat:

Salut,am o intrebare
Am cumparat recent niste scule dewalt insa am o nedumerire, am un incarcator de 4ah, cu 2 acumulatori de 4ah si unul de 5ah,incarcatorul functioneaza bine, doresc sa stiu daca se pot incarca acumulatori de mai multi ah cu acesta de 4ah
Sau trebuie un incarcator mai potent pentru acumulatori mai mari.Va rog sa ma lamuriti, nu stiu prea multe despre acest subiect.

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Sigur că poți încărca orice acumulator. Doar că durata de încărcare va fi ceva mai lungă.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Incarcatorul daca scoate 4 A ce spui tu, trebuie sa te uiti ce voltaj scoate.In general sunt de 12-20 volti si cele flex de 60 volti.

Ce ai tu, daca scoate 4 este destul de bun, sa nu zic foarte bun, si poti incarca baterii dewalt de 12 sau 18 volti, indiferent citi amperi au acele baterii.

Daca doresti, sau ai nevoie de o incarcare mai rapida, poti cauta un incarcator care incarca mai rapid, Dewalt are un asa incarcator, este galben, are ventilator in interior si incarca rapid.

Daca nu ai nevoie de incarcari rapide, atunci ce spui ca ai tu, iti este suficient si incarca oprice baterie de 12 sau 18 volti, indiferent ce amperaj ar avea.

Cind vine vorba de baterii ce conteaza este Voltajul, forta ce loveste acea baterie, ce forta intra in ea.

Tu daca ai o pompa de apa si tragi apa dintr-un put sa zic, apoi o duci sa traga apa din lac, sau din ocean, va functiona cum?

Va functiona la fel, deci incarcatorul doar pune la dispozitia bateriiei acea cantitate de curent 4 amperi, dar o face constant, adica tot timpul scoate 4 A.

Bateria daca este de 10 A sau mai mult ea va lua 4 A de la incarcator odata, apoi in timp, secunda de secunda sau cum sa zic, se incarca pana la cit are ea capacitate 10 A sau mai mult.

Curentul este ca o casa ce are o usa, imagineazati o usa ( incarcatorul) pe care pot iesi deodata 4 oameni (Curent electric A), in acelasi timp.
In fata usii se afla un autobuz ( bateria) in care poate incapea 100 de oameni (A).
Pe usa ies in acelasi timp 4 oameni, si vor iesi tot timpul cate 4 oameni, pana cand autobuzul se va umple.

Acu esti lamurit?

Sau, daca usa este foarte mare si poate iesi odata, in acelasi timp 200 de oameni, si autobuzul are doar 100 de locuri, doar 100 din cei 200 cit pot iesi, vor intra in autobuz, autobuzul va accepta doar 100, usa pe care oamenii ies nu forteaza intrarea in autobuz, autobuzul este cel care primeste, doar cit vrea el, cita capacitatea are el,

Dupa cum observi Amperajul nu conteaza, conteaza de care oamenii intra pe aceiasi usa, intra adulti (60 volti), sau intra copii (18 volti)? Adica intra 12-18 sau 60 de volti, acolo trebuie sa ai grija, bateria trebuie sa aiba acelasi voltaj ca si incarcatorul, altfel o sa defectezi bateria.

| lpavel a răspuns:

Da, se poate incarca acumulatori de oricati amperi ai, numai sa se potriveasca in slotul incarcatorului! Dar daca este de aceeasi marca de obicei se potriveste.

| Diana4you97 a răspuns:

Bună! Poți încărca dar timpul va fi diferit în funcție și de acumulator.