| marian23B a întrebat:

Salut,Am o problema destul de mare cu gandacii de bucatarie(stau la bloc) au inceput de aproape 2-3 luni sa apara,nu stiu cum sa scap,am incercat tot felul de otrave,spray-uri si nu am rezolvat, va rog sa ma ajutati!

Răspuns Câştigător
| Smmo a răspuns:

Desigur ca ai, sunt peste tot. In functie de cat este de grava infestarea, poti scapa mai repede sau mai greu. Sunt cateva perioade in an, mai ales primavara, dar nu numai, cand sunt foarte multi si intra pe unde apuca, la cat sunt de mici, poti sa nici nu ii sesizezi initial. Poti face urmatoarele lucruri in ce ordine vrei, depinde cat e casa de mare si de plina si de timpul tau liber. Sper ca nu ai animale sau copii, ca iti va fi mai greu.
1. Foarte important pentru preventie: cauta toate locurile prin care pot intra gandacii in casa si astupa-le (gauri de aerisire, spatii din jurul coloanelor, crapaturi prin ziduri, pe langa usi).
2. Pune plasa de tantari la toate ferestrele, eventual si la gaura de aerisire daca ai nevoie sa o deschizi des. Nu lasa ferestrele deschise noaptea decat daca ai pus plasa si e bine sigilata. La fel la balcon. Daca balconul nu are geamuri tii usa de la balcon inchisa.
3. Speli pe jos cu detergent antigandaci, din asta sau altul daca este:
https://www.officedirect.ro/......r-plus-2-l
4. Dai cu otrava pe jos pe la colturi, la praguri, pe langa bamaua de jos, langa dulapuri. Sa iti pui o masca inainte sa dai si sa nu stati apoi in camera respectiva, ca sa nu inhalezi. Eu il prefer pe asta pentru ca nu are miros:
https://silio.ro/......-taratoare
5. Iei la rand locurile din casa, dulapuri sau diferite zone prin care nu ai umblat de mult, sa vezi pe unde s-au incuibat - ii gasesti pe ei sau "oua" - sunt maro-negre au cam 1 cm lungime si seamana la forma cu o capsula. Ca idee, am gasit in spatele bibliotecii, pe carti, dupa carti, unde erau lemne adunate, intr-un dulap de pe balcon si din bucatarie (culmea, in care umblam zilnic sau saptamanal, dar doar deschideam usa sa luam o sticla, aia erau mai in spate intr-o cutie.
Le plac mult grasimile si de exemplu biscuitii pentru caini si pisici au ceva care ii atrage. De multe ori apar la baie sau la bucatarie, poate se duc sa bea apa.
Poti pune chestii de genul capcane in zonele in care nu dai cu otrava.
6. Daca sunt in bloc, si probabil ca sunt, vorbeste cu presedintele de bloc, administratorul sa cheme pe cineva sa faca dezinsectie. Pana face el asta, poti sa dai si tu cu mopul cu Sano si cu niste otrava in fata usii tale, la exterior.
Spor la treaba!

4 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Cumpara maxforce, este un gel special ce se pune in fiecare coltisor de camera cam cat un bob de mazare. Gelul respectiv e ca un fel de mancare pentru ei dar care contine o otrava ce ii face sa moara instant si sa se manance intre ei pentru a raspandi otrava mai departe. O sa scapi o perioada de ei in felul asta, dar trebuie facuta si deratizare in bloc.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Gândacii nu vor dispărea niciodată în un spațiu de locuit comun, bloc, casă multifamilială, cât timp nu este curat la subsol, în dependințe nu există alimente depozitate necorespunzător și există apartamente goale nelocuite, nearisite cu lunile.
Da, există zeci, sute de tratamente antidăunători, dar fără o curățenie serioasă, din propriul apartament, până în spațiul comun, nu se rezolvă problema decât parțial. Elimini adulții, rămân ouăle din care vor apărea noi generații!

| Bogatu_Valentin_1968 a răspuns:

Eu am scapat de gandacii de bucatarie in 2 feluri: am cumparat 2 aparate chinezesti cu ultrasunete impotriva gandacilor (Pest repeller) si am dat de 2 ori pe jos cu gaz K300. Trebuie spalat pe jos unde sunt gandacii odata pe luna

| AndreiN120 a răspuns:

Bună ziua!

Îmi pare rău să aud că aveți probleme cu gândacii de bucătărie. Acești gândaci sunt o problemă comună în multe locuințe și pot fi foarte greu de eliminat.

Primul pas în lupta împotriva gândacilor de bucătărie este menținerea curățeniei și igienei în bucătărie. Este important să păstrați mâncarea în recipiente etanșe și să curățați resturile de mâncare imediat după fiecare masă. De asemenea, trebuie să curățați bine suprafețele și podelele cu produse de curățare adecvate.

În plus, puteți utiliza capcane adezive pentru gândaci sau să încercați otrăvuri sau spray-uri speciale pentru a elimina gândacii. Este important să urmați instrucțiunile de pe ambalaj și să le utilizați cu precauție, deoarece aceste produse pot fi toxice pentru oameni și animalele de companie.

Dacă aceste metode nu funcționează, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui profesionist în controlul dăunătorilor. Acești specialiști pot identifica sursa infestării și pot utiliza metode mai avansate și mai eficiente pentru a elimina gândacii.

Sper că aceste informații v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor suplimentar, vă recomand să consultați un specialist în controlul dăunătorilor.