| florin08kzv a întrebat:

Am si eu niste pui de rață si nu stiu ce sa le dau ca sa manance, pentru a se dezvolta mai repede... spuneti-mi si mie ce trebuie sa le dau. mersi

Răspuns Câştigător
| NeverAlone a răspuns:

Hrana bobocilor necesita un procent de proteina mai mare decat a puilor de gaina (15-20%). NU hraniti bococii de rata cu furaj pentru pui de gaina, daca acesta contine medicamente. Substantele medicamentoase din acest tip de furaj sunt nocive pentru bobocii, determinand afectarii ale organelor si malformatii, adesea moartea. Ideal este sa ii hraniti cu furaj special pentru pasari de balta, dar care se gaseste mai greu la noi. Chiar si furajul pentru pui de gaina poate fi folosit, insa suplimentat cu alte surse de proteina (ou fiert, branza de vaci nesarata). Faina cu tarate din cereale este o alta posibilitate de hranire, in special cea care are o proportie mai mare de porumb (acesta este mai usor digerabil si imi nutritiv). La varstele fragede o puteti amesteca cu apa, pentru a obtine o pasta, mai usor de inghitit pentru ratuste. Verdeturile si legumele proaspete taiate marunt nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bobocilor. Viermii, insectele sunt si ele un deliciu pentru bobocei si so sursa importanta de proteina. Painea, popcornul, chipsurile si alte gustari pentru oameni nu sunt sanatoase pentru ei. In primele 72 de ore de la eclozare puii nu au nevoie sa manace, energia captata din ou le este suficienta. Insa bobocii pusi in fata mancarii vor incepe sa manance singuri imediat. Apa sa fie mereu aproape pentru a inghiti usor. In primele zile e nevoie sa fie uscati chiar daca se uda si numai putin.
Mai multe despre ingrijirea lor gasesti la http://www.zooland.ro/Ingrijirea_bobocilor_de_rata-6830.html
Sper ca te-am ajutat :)

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai intai ca sa manince da-le cite un bob de piper negru(vezi sa-i inghita), iar mai apoi te duci la farmacist si ceri ceve de crestere pentru pasari.Aceast medicament se amesteca cu bulgur.

| qCristiana a răspuns:

Incearca sa le dai niste vitamine si niste capsule intreaba la o farmacie veterinara de acele capsule! bafta! funda?
?

| unbaiat_2826 a răspuns:

Cel mai bun pentru ratuste este urzica fiartă,si maruntita amestecată cu mălai, nu se satura de asa ceva, si zema de la urzică leo dai sa o bea

| adda_3343 a răspuns:

Concentratehappy se gasesc la magazine de animale sunt concentrate pentru pasari sh ii specifici ca ai niste ratustehappy

| irina2096 a răspuns:

Eu zic sa le dai malai, cu asta se hranesc ratele de obicei, poti sa le mai dai si trifoi. Vezi ca le plac si melcisorii din gradina ca ii scot din cochilie si ii mananca. Sper ca te-am ajutaat :*. Fundita?batting eyelashes

| oAdda a răspuns:

Pai. cred ca niste graunte... nu cunosti persoane care au rate in curte?

| mircea_4346 a răspuns:

Urzici fierte amestecate cu malai in primele 20 de zile si apoi le inveti la cereale. Eu asa fac. Spor la treaba

| SweetGirl_1276 a răspuns:

Pai.pentru asta trebuie sa intrebi un veterinar.ca daca le dai ce crezi u ca e mai bine.s'ar putea sa ii imbolnavesti!hee heeFunda?big grin