| Courage a întrebat:

Salut,

Am si eu o problema cu o centrala VUW 242/1E. Merge incalzirea, insa apa calda nu. Nici ledul de apa calda nu se aprinde. Centrala a mers in casa unde a fost instalata initial, iar acum la mine are problema mai sus mentionata. Aveti idee care ar putea fi defectiunea si cum s-ar putea remedia? Merci.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu te juca cu centrala termica, nu e un simplu aragaz. Apeleaza la o firma specializata, de preferat cei care iti executa si revizia din doi in doi ani; te asiguri astfel ca vor schimba exact piesa care trebuie si in plus beneficiezi si de garantie pentru aceasta, lucru deloc de neglijat, avand in vedere costurile pieselor de schimb.

regis
| regis a răspuns:

@adolf - scuze, nu sunt familiarizat cu termenii. Intr-adevar, e vorba de acea verificare obligatorie, oricum s-a numi ea. Cel putin la mine in oras, cei de la E-On sunt foarte stricti, fac verificari in fiecare an, iar daca nu esti in regula cu documentele iti opresc gazul.
Lasand la o parte forma, fondul ramane acelasi: interventiile la centrala e bine sa nu se faca dupa ureche, ci de cei care se pricep la asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Regis / la doi ani este obligatorie AUTORIZAREA ISCIR, nu revizia.
La autorizare se verifica buna functionare dar nu se repara nimic. Reparatiile costa alti bani, alta mincare de peste. Revizie se face " daca vrei " si daca te intereseaza.
Spre exemplu, luna aceasta am facut autorizarea, dar fara revizie. O revizie generala, cu facut centrala bucati, curatat, verificat, am facut acum doi ani, acum nu ma obliga nimeni si nici nu se simtea nevoia...
Courage / parerea mea este sa suni la cineva autorizat dar, atentie, nimeni nu-ti va repara o centrala care nu este instalata legal si cu proiect de gaze. Banuiesc ca a ta functioneaza ilegal.( adolf )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verifica presiunea la apa

| Courage explică:

LE: centrala termica este Vaillant.