Se intareste mai greu, dar daca nu scade sub 0 va fi chiar mai rezistent.
Trebuie ferit de ger cam 7 zile.
LLa meteo au anuntat -1 grad noaptea asta, din ce am inteles el se incalzeste nitel datorita reactiei, a apucat sa traga apa in excess, nu am cu ce sa il acopar, am sanse sa scap basma curata?
Vara nu-i ca iarna betonul se intareste dar nu se usuca el trebuie sa se usuce max 3-4zile la peste 20 de grade, el ramane umed cand e frig si pierde din proprietati, peste 1-2 ani se cojeste incepe sa se frame incet incet.....santierele mari folosest beton cald aditivi in el sa reziste la ger
Da, deoarece în betonul respectiv există o cantitate foarte mare de apă, iar apa în timpul inghețului î-și mărește volumul și va crăpa betonul. Asta dacă betonul nu are o rezistență super-mare care să reziste la presiune gheții și să fi apucat să înghețe.
De regulă, betonul și asfaltul nu se toarnă iarna pe timpul gerului
Pune o pătură sau ceva(ceva gros) care să țină cald betonului.
Ei am auzit-o si pe asta, sa pui o patura peste beton, sa-i tina cald.
Pai betonu ala e bocna. Tu cand te pui in pat si pui o patura pe tine, te incalzesti de la caldura corpului tau, dar betonul, sau placa, ce a turnat asta, cum naibi se incalzeste cu o patura pe el? )
Întărirea betonului este o reacție exoterma. Protejarea lui, chiar si cu o simpla folie, poate face diferența dintre succes si eșec.
Turnat la +8, nu se pune problema sa înghețe insa la -1.
Ai auzit-o, si ai auzit-o bine.
Patura e un material izolant termic. Daca betonul a fost turnat la 8 grade, si are 8 grade, deci e in limita de lucru a lui, care incepe la 5 grade, iar seara se fac 2 grade, si noaptea 0, betonul se raceste mai greu, fiind si intr-o cantitate destul de mare (cu cit cantitatea e mai mare, cu atit mai greu se va raci), va ajunge la 2 grade abia spre dimineata. Punind o patura, care poate intirzia si mai mult procesul racirii caci izoleaza betonul de aerul rece care sa ii preia caldura, poate face ca betonul sa ajunga doar la 5 grade, sau sa fie sub cele 5 grade doar pentru putin timp. (e doar un exemplu, in realitate, temperaturile depind de o multime de factori)
Deci, betonul nu se incalzeste, dar i se opreste procesul de racire. Si asta poate insemna ceva.
Temperatura deja era prea joasa ca sa faci treaba buna. sunt mari sanse sa torni din nou la vara, ca tot omul normal.