| Anonymus123 a întrebat:

Am un bambus acasa si o parte din el este rotat, adica bucla... v-ati prins voi. As vrea sa creasca tot asa... dar nici macar drept nu creste. are doi mugurasi mai mari happy si nu stiu cum sa facc ca sa creasca spirala (uite cuvantul care nu-mi venea)sau macar drept. ce trebuie sa fac? ii tai ii ondulez? Merci!

Răspuns Câştigător
| nutesufar a răspuns:

Nu cred ca trebuie taiat, ci doar sa ghidezi varful spre directia in care vrei sa cresca (poti sa-l ancorezi - varful adica- cu o sforicica si sa-l faci sa creasca in spirala in continuare). Sincer e doar o parere, n-am mai crescut bambus, dar in general asa se face la plante.
Cat despre crescut, probabil trebuie sa-l hranesti cu ceva ingrasaminte (bogate in azot), sau poate are nevoie de mail multa lumina, sau cine stie, poate chiar o temperatura ambientala mai ridicata (daca il tii intr-o camera racoroasa).
Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe informatii, dar uite un link despre bamboo care an maintenance: http://www.shweeashbamboo.com/Bamboo%20Care%20and%20Maintenance.htm
A!, si cel mai important, trebuie sa-i areti afectiune, adica sa te uiti cu drag la el si sa-i vorbesti...planta e vie si chiar simte energia degajata de fiintele din jurul ei :)

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este plin Internet-ul de informatii pentru tine, dar tu postezi doar pentru a te baga lumea in seama.
P.P. Cine te invata limba romana?