| cimpoerumihaela a întrebat:

Am vazut ca sunt piscine cu mediu de filtrare salin. Cum adica salin? Nu folosesc clor? Chiar asa mediul ala salin, sarea omoara bacteriile precum clorul?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, sarea omoară bacteriile înafară de cele care supraviețuiesc și în mediu salin, și în mare, dar acelea sunt mult mai puține ca restul, din bălțile comune.

regis
| regis a răspuns:

Cum crezi ca reușește sarea sa pastreze luni de zile carnea de porc, prrparatele si semipreparatele din carne? Pana si alimentele foarte sensibile, cum este branza de oaie sau pestele, se păstrează luni de zile in saramură. Bunicii nostri isi tratau infectiile din gat facand gargara cu apa cu sare.

| relian a răspuns:

Filtru n-are legatura cu prefectura,adica omoara bacterii,sau mai stiu eu ce,ca si cloru,clor o sa pui in apa oricum,indiferent ce filtru ai,ala filtreaza doara apa,adica sa nu intre gunoaie laughing ala nu-i filtru pentru microorganisme,piscina fiind afara alea intra in apa oricand.
Filtrele sunt de fapt din plastic,din plasa de plastic si are pe fund argila sau sare, desi nu stiu daca o avea sare, aia sar dizolva, ar modifica apa, dar mai stii.
Deci clor foloseste orice instalatie de filtrare, se foloseste pentru altceva decat sa filtreze apa.se foloseste pentru dezinfectie, pentru ph etc.

| relian a răspuns:

Stai ca am uitat sa iti explic cu filtrarea apei laughing deci filtru este din plastic,mai multe placi de plastic sub forma de plasa,prin ele trece apa,apoi se duce undeva jos apa la fundul filtrului sau a corpului acelui filtru.
Pe fundul acelui filtru se pune strat de ceva,argila,sti si eu pietris sau alte materiale prin care apa trece si mai absorb si alea una alta,chestii trestii laughing vraja marii sa iti ia aia ochii si banii laughing
Alea bineinteles dupa o vreme trebuiesc schimbate,alti bani alta socoteala, deci piscina este consumatoare de bani, sinca bani buni, plus munca, plictiseala laughing