La noi avem situatie similara, pe care am rezolvat-o simplu.
Pentru a nu exista discutii, fiecare ne-am montat cate un contor de apa la intrarea in apartament, care se citeste lunar.
Evident, exista mici diferente intre citirea de la contorul comun si suma celor individuale (2-3mc), care le impartim in raport cu consumurile individuale citite.
Sa ne intelegem.
Legea serviciului de apa si canal spune ca la o casa/imobil ai UN singur bransament de apa si UN singur bransament de canal. La limita de proprietate exista un camin de 1mc in care exista racordul de apa cu apometru. Separat vei avea si camin de canal, daca ai canal.
Daca ai drum de servitute atunci caminul este la limita drumului de servitute. Drumul de servitute este drum privat si este impartit intre proprietari.
Acum, cititorul cand vine sa citeasca apometrul citeste consumul de pe apometrul general. DN 20, DN 25, DN 40 etc
Dupa apometru voi, proprietarii faceti ce vreti! Fiecare isi pune apometru pentru a tine evidenta consumului. Voi, proprietarii primiti o singura factura. Costurile sunt impartite intre voi - daca aveti apometre!
Asadar - pune un apometru de clasa C - scrie R160 pe cadranul lui- Zenner de preferat, (DN cat e) si o sa ai consumul tau contorizat.
Sa nu va asteptati ca suma consumurilor voastre o sa fie exact ce a contorizat apometrul mare.
Sa insistati ca apometrul general sa fie clasa C.
Bafta!
Da. poti pune ceas cu un instalator la teava ta care intra in locuinta. si apoi se poate face diferenta foarte simplu.
N-ai cum să afli,așa pur și simplu!? O să fiți băgați în paușal,iar avantaj va avea doar cel ce consumă cel mai mult,asta fără să vă știți între voi! De ce? Pentru că exsistă doar un singur apometru ce moăsoară doar debitul de apă total, nu și individual! Pune-ți te rog apometru individual, altfel ai să plătești bani la greu, iar avantaj, va avea cel ce consumă fără număr!
anamariapetronela întreabă: