| Marcel_Rusu_1991 a întrebat:

Salut. As dori sa îmi pun acasă o mini instalație fotovoltaică. Am deja invertorul de 3500w putere pormabenta și 7000w putere de vârf asta înseamnă o instalație off grid. Și nu știu ce panouri ce controler și acumulatori îmi trebuie. Gen sa se și încarce acumulatorii, sa și pot folosii curent și mai ales pe timp de noapte când nu produce. Vreau sa am elictricitate toată noaptea. Nu știu deloc cum sa fac. Cineva care mă poate ajuta?

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu prea inteleg ce nelămurire ai. Iti trebuie panouri de cel mult 7000W in total, nu contează de cat e fiecare. Despre acumulatori, depinde de tine si de ce consum ai, in principiu va trebui sa ai o capacitate de stocare macar de dubla, pentru ca nu vei avea zilnic aceeași productie si nu vei reusi sa le incarci complet. Controlerul il poti stabili in functie de toate celelalte.

| sierra1 a răspuns:

Adresează-te unei firme specializate, nu vrei să-ți incendiezi casa

| Marcel_Rusu_1991 explică (pentru sierra1):

Sincer știu. Am habar de elictricitate. Dar nu știu eu cu bateriile astea cum funcționează și cât durează până se incarca de la soare și dacă vor tine toată noaptea! Dar de montat știu să montez totul numai că nu știu ce să achizionez!

| sierra1 a răspuns (pentru Marcel_Rusu_1991):

~știu să montez totul numai că nu știu ce să achizionez!~

tocmai d-aia spuneam...