| Bucur_Petru_Dorin_1998_BFVl a întrebat:

As vrea sa ridic 1 dormitor 4x4 si o bucatarie la fel 4x4, de ce materiale am nevoie si cat costa, as vrea sa faceti un total, pentru materiale tot, tot. (Mini casa la cheie cum ar veni)

Răspuns Câştigător
| CasaSiDesign a răspuns:

Calculul pe care il ceri este unul destul de complex si inseamna masuratori exacte in baza unui proiect de executie. In linii mari o astfel de lucrare ar costa minim 10.000 de euro, depinde din ce vrei sa o faci, finisaje interioare si multe altele...
https://casasidesign.ro/costul-constructiei-unei-case-la-cheie.html
Dar ca sa-ti faci o idee de ce materiale ai avea nevoie, la constructia pe care vrei sa o realizezi iti rezulta un perimetru de fundare de 28ml si o Arie la sol de 32mp. Din niste calcule estimative ti-ar rezulta urmatoarele:
Beton fundatii: circa 12mc (la o adancime minim 1m)
Beton placa cota 0: circa 4mc
Beton stalpi + buiandrugi + centuri: circa 4mc
Fier beton: circa 1, 5-2 tone
Invelitoare acoperis: circa 50mp (daca e facut in 2 ape)
BCA sau Caramida de 25cm latime: circa 18mc.
Astea sunt cateva calcule in mare asa, dupa care urmeaza: instalatiile, ferestrele, usile, finisajele si multe altele.
Recomandarea mea este ca la realizarea unei astfel de constructii de dimensiuni asa mici sa mergi pe variante mai rapide si mai ieftine: cum ar fi constructii din lemn prefabricate sau chiar montarea a 2 module metalice lipite unul de celalalt. Sunt firme care fac si la comanda astfel de containere locuibile.
Sper sa-ti fie de ajutor raspunsul meu. O zi buna si Spor la Construit!

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Eu tocmai construiesc una de 5x5, cu un hol/casa scărilor si un dormitor pe toata mansarda. Este "la roșu" + instalație electrica si am investit pana acum undeva la 7000 de euro. Doar ca nu am prea platit manopera, mergând pe DIY.

Bula
| Bula a răspuns:

Estimativ, te costa MINIM 300 euro/mp, adica de la 10 mii euro in sus.
Daca-ti faci o casa din carpici, atunci te poate costa mai putin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai, trebuie sa sapi fundatie, bca, acoperis, prize trase, lumina, trase tevi la bucatarie, pentru apa, pentru calorifer, tevi pentru apa, unde curge chiuveta afara, alea de dedesubt, turnat placa pe jos, mobilier, aragaz, poti placa si cu rigips, daca pui niste pari prinsi de bca sau chiar si profil metalic, ca sa poti si izola cu vata intre spatiile alea, sau tencuiesti direct. daca o iei de la 0, poti sa renunti la calorifer si sa faci direct incalzire in pardoseala.
recomand o fundatie acolo, oricat de adanca. altfel dupa 5-6 ani, incepe sa se scufunde, chiar daca torni placa.