De obicei, manopera incepe de la nivelul pretului materialului folosit, la care se adauga taierile /gauririle speciale si se inmulteste cu nivelul de calificare a meseriasului.
Deci, metrul patrat va costa de la 25-30 lei in sus.
Nu știu preturile. Eu te sfătuiesc să iei meseriași prin recomandări. Dă zvon pe la rude, prieteni, vecini. Vezi dacă îți place cum a lucrat la ei, și apoi te hotărăști.
Vrei sa-ti spun ca nu mai e la moda sa pui faianta in baie? Incearca sa sondezi piata pe o tencuiala decorativa. E o idee. Eu de exemplu, in baie nu mai am faianta. E o tencuiala decorativa de buna calitate care rezista timpului. Daca nu ai aerisire incearca sa gasesti un ventilator de extractie aer care sa-ti asigure schimbul de aer.
Noi ne-am pus gresie pe coridor și ne-a luat 35 de lei pe metru pătrat. El ne aburea că trebuia să ne ia 45 pentru că în orașele mari așa se ia, doar că noi locuim într-un orășel cu 15 mii de locuitori. Tot același meșter i-a luat altuia din aceeași localitate 50 pe mp, doar că avea puțin de pus pe pereți în bucătărie. Chestia e că îl mai știu pe unul care ia și mai puțin, în jur de 25 parcă. Acum depinde de meșter. La faianță nu știu cât se ia.
cristi_1959 întreabă: