| Birlik65 a întrebat:

Salut,care stiti cum se numeste asta... rama care se pune pe tocul usii... http://minsk.all.biz/nalichniki-korobki-dobornye-planki- iz-mdf-g136861

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu stiu cum se numeste dar cea de la parchet se numeste plinta. Cred ca rama. Ca n-am gasit alta denumire. Uite si aici: http://www.depozitdeusi.ro/......st-in-usi/

| Leocerba a răspuns (pentru Salontanul):

Rama sau tocul usii inseamna acelasi lucru, cadrul in care se pune usa propriu-zisa.

| Leocerba a răspuns (pentru Salontanul):

Daca se pune pe tocul usii se cheama ancadrament si are o valoare mai mult decorativa, deci tine de decoratiunile interioare.
Ancadramentele astea daca-s decorative nu-i musai sa fie pline de brizbrizuri, ele pot fi extrem de simple, taiate in una doua linii, imitand lemnul, asa cm mi se pare ca e imaginea pe care ai pus-o.

| Birlik65 explică (pentru Leocerba):

Hm.e prima data cand aud si aceasta varianta..cu "ancadrament"..eu oricum vreau sa stiu cum ii spun cei in domeniu.cei care lucreaza cu aceasta rama...

| Leocerba a răspuns (pentru Birlik65):

Daca nu le este familiar cuvantul, incearca sa le desenezi, poate sunt mai receptivi daca le explici grafic.
Asa, fara legatura cu tocul usii dar oarecum amuzant, m-am dus candva la Praktiker si am intrebat unde este zona din magazin pentru menaj, menage à trois, am adaugat ca sa fie f clar. Mi-au aratat unde fara sa inteleaga prea clar cuvintele. Am mustacit in sinea mea, ce sa fac, ma mai distrez si eu cand cumpar balamale, na, dar gluma asta nu face decat sa ma descalifice cu "ancadramentul".
Si totusi, asa ii zice.

Mai lasa ne mai habesmucio cu caterinca ta..nu ai nici o legatura cu ce am intrebat eu., ..am postat link cu EXACT ce vreau eu sa stiu. daca nu ai alta treaba iti gasesti tu sigur..asa ca lasa ne... funda nu pupi..hai PA!

Tocul usii e tocul usii..si rama este care ascunde tocul usii si ceva din perete, deci nu este una si aceeasi chestie...pfff...in final se numeste PERVAZ.

Scuza-ma daca te-am incurcat.
Asa am crezut eu ca-i zice, ancadrament, si n-am fost departe de adevar.
Bine ca i-ai dat de capat: PERVAZ.
Nu ma banui degeaba ca voiam sa pup o funda, nu ma cunosti, n-ai de unde sa stii ca nu-mi plac voturile, fundele, titlurile de expert si ca m-am opus lor mereu. Pana la urma am cautat sa-i dau de capat nelamuririi tale cum m-am priceput, nu trebuie sa ...pfff... la mine, cu ocazia asta tu ai invatat un cuvant nou "ancadrament" si eu am invatat despre "pervaz", deci amandoua suntem castigate happy
Cius.

Deci clar nu am auzit pe nimeni ca i spune ancadrament! si stai linistita ca nu a omorat pe nimeni un pfff,plus ca acel pff l am aruncat deoarece ai facut o mare confuzie intre rama si tocul usii, dupa cum am mai spus, nu este unul si acelasi lucru cum ai spus tu..hai...o seara buna.

Birlik65, uite, am vorbit cu un profesionist despre ancadramente, mi-a spus ca sunt ancadramente pentru usi si ancadramente pentru ferestre, se aplica fie interior, fie exterior, profilele de exterior se acopera cu o rasina grunjoasa si se monteaza in jurul geamurilor si a usilor si atat alea de interior cat si alea de ext. se lipesc cu adezivi de lipire si spacluire, inainte de aplicarea vopselei decorative. Am aflat ca nu am folosit gresit termenul, este corect.
Mi s-a recomandat sa ma uit pe profilele de aici pentru valoarea lor grafica, nu neaparat si pentru calitate.
Iti recomand sa te documentezi 1 min aici: http://www.profiledecorative.ro/2015/02/Ancadramente.html