| andyarx a întrebat:

Salut, ce ati folosi: var normal sau var lavabil? Care sunt avantajele si dezavantajele? Ms.

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Vopsea lavabilă, normal. Puțini mai folosesc azi, varul clasic! Alege ceva de calitate, pentru a da doar un strat/două pe perete (ex: Savana, Apla), nu cumpăra orice. Din câte îmi amintesc, înainte de a aplica vopseaua, trebuie să dai cu amorsă.

Avantajele/ dezavantajele le poți citi aici:
http://www.cumgatesc.eu/var-lavabil-sau-var-clasic

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Vorba unui zugrav meserias: lavabilul si termopanul e moartea peretelui, si cred ca avea dreptate.
Avantaj lavabil: intretinerea, in caz de patare, se spala usor, si nu necesita aplicarea unui alt strat prea repede, ca in cazul varului.
Dezavantaje:
Peretele nu respira, deci predispune la imbolnavirea lui, aparitia mucegaiului de exemplu.
Pretul e mult mai mare ca la var.
Nuantele obtinute sunt limitate. Daca vrei o nuanta mai intensa, te costa suplimentar, pentru ca nu o poti face singur acasa, ci trebuie la cei ce le fac.
Var - dezavantaje:
Nu se poate spala, desi daca e pregatit bine, pana la un punct, poate fi spalat.
Aplicarea trebuie facuta mai des, ideal anual, fata de lavabil, care merge si la citiva ani.
Necesita pregatire speciala, o anumita consistenta, un anumit procent de aracet, pentru o aplicare reusita.
Avantaje:
Sanatos pentru perete, peretele poate respira.
E un bun dezinfectant.
Pret mic.
Cost redus la pigment in cazul obtinerii nuantelor, e necesar mai putin ca la lavabil.
Acum, ramane sa decizi tu care ar fi mai bun pentru tine.

NOname
| NOname a răspuns:

Eu folosesc vopsea lavabilă. Avantajul principal este subliniat chiar în denumire, dar îmi mai place că albul e cu adevărat alb şi că vopseaua se aplică destul de uşor şi uniform.

La dezavantaje aş trece preţul.

| Freya1 a răspuns:

Lavabilul arata foarte bine pe pereti e normal toata lumea foloseste acum asta dezavantanu evreau ca peretele nu respira.Varu nuce arata chiar bine culoarea nu o sa iti fie car asa de intensa dar avantajul e ca iti curata bine pereti nu miroase la fel de puternic ca si lavabilul si pereti respira.

| geani71 a răspuns:

Eu nici nu am mai vazut var obisnuit. Varul lavabil se poate spala foarte usor si se aplica mult mai usor decat varul obisnuit. Spunea cineva in comentarii ca varul obisnuit nu miroase si lasa peretele sa respire. Acum exista pe piata lavabile non toxice care nu lasa niciun pic de miros la aplicare si care lasa si peretele sa respire. Aeria Gold all-inclusive este o vopsea lavabila hidrofoba cu permeabilitate la vapori care lasa peretele sa respire impiedicand astfel formarea mucegaiului ca tot pomenea cineva mai sus de aceasta problema.

Întrebări similare