Indepărtezi cauza, pentru efect folosești asta :
https://www.emag.ro/......DYFTCBBBM/
Pata o poti șterge cu orice solutie pe baza de clor.
Insa pentru a rezolva cu adevarat problema, trebuie sa elimini cauza. Daca nu ai infiltratii (din sol, de la o teava, de la ploaie), atunci cauza este condensul.
Condensul apare acolo unde aerul umed intra in contact cu o suprafață rece. Astfel, sunt doua categorii de masuri: de reducere a umiditatii, respectiv de a crestere a temperaturii peretelui.
Surse de umiditate: uscarea hainelor fara ventilarea incaperii, dusuri fierbinti fara aerisirea baii, gatitul fara evacuarea aburilor etc.
Pentru a elimina suprafata rece, solutia e una singura: termoizolarea.
Daca nu iti permiti una ideala (la exterior) si nu vrei nici santier in casa inainte de Crăciun, poti lipi polistiren pe peretele afectat. Ideal ar fi sa folosesti un adeziv pe baza de ciment alb, tras cu piaptanul de gresie pe tot peretele. Daca si asta ti se pare complicat, poti folosi spuma poliuretanica la tub (recomand pistolul, nu pipeta), insa neaparat sa ai un cordon continuu intre placi.
Peretele fiind alb, poate ramane asa pana la următoarea zugravire, cand se trage un adeziv cu plasa, apoi glet si lavabil.
Daca e mica, o cirpa umezita cu apa si detergent. Vei rămîne uimit ce usor se îndepărtează de pe lavabil. Daca cureti bine, nu va mai reveni. Probleme poti sa iti faci abia daca revine.
Poti incerca Savo anti-mucegai sau produse "naturale", cum ar fi o combinatie intre apa, bicarbonat de sodiu si otet.
Pe langa asta, ar trebui aerisita si iluminata (natural) camera bine.
Spray-urile anti-mucegai sunt de efect scurt, ti-as recomanda sa cauti sursa umezelii si sa o repari. A da cu un spray sau a sterge cu clor, revine dupa circa 3 saptamani iar. Posibil ca la tine partea exterioara este problema, doar daca dormitorul este la strada, daca e lipit cu baia ori bucataria, cauta problemele de unde ai umiditate.
La supermarket sunt soluții (ai mai multe variante), majoritatea nu lasă urme. Poți să vezi și prețurile și instrucțiunile. Nu mai țin minte ce am folosit, ceva dintre cele mai ieftine (parca Savo) și a fost foarte ok și nu a lăsat urme. Numai trebuie frecat bine peretele și lăsat să se aerisească după.
Stii de ce apare mucegaiul sau nu stii? e umezeala prea multa sau nu e aerisita camera cum trebuie?
sa vada un meserias n-ar strica.
momentan foloseste o solutie anti-mucegai dar o sa o tot refolosesti in cateva luni
Cred ca cea mai simpla metoda este stergerea cu clor si lasat sa se usuce bine. Daca acolo este mobila atunci trebuie indeparata si lasat locul liber pentriu a facilitata circulatia aerului. In mod normal, dupa o astfel de operatiune ar trebui sa dispara problema. Daca nu dispare, atunci clar problema este mai in profunzime si atunci trebuie indepartat tot stratul afectat si retencuit cu o tencuiala antiigrasie. Am folositMAI, tencuiala antiigrasie si nu mai am nicio probleme.
anonim_4396 întreabă: