E o vorbă: de câti bani dai, de atâta ai. Somn ușor pe salteaua (cea mai ieftină) aleasă
Buna.Cele de la jysk cred ca sunt ok.Parintii mei au un model de vreo 8 ani si s-a pastrat foarte bine.Ea oricum trebuie intretinuta si intoarsa periodic.
Măsoară cadrul de la pat unde intră salteaua: și pe lungime, și pe lățime. Salteaua trebuie să fie la fix cât cadrul sau mai mare cu cel mult 2-3 cm.
Apoi mergi în magazinele fizice ca să poți să vezi și să simți diferența dintre saltele. Recomand o saltea tare. Pentru că o saltea moale te face să te îngropi in ea, și astfel o să apară dureri de mijloc și de spate.
Să ții minte că salteaua este ca și cu lenjeria intimă: nu se mai poate da înapoi după ce folia a fost desfăcută după ea. Nu mai ai voie să o reambalezi după ce ai desfacut-o din folie. Asta este legea Sanepidului.
Vânzătorul nu-ți va spune asta decât atunci când îl suni să o returnezi -ca să nu o mai poți returna; iar certificatul de garanție care spune asta este în saltea! :))
Cât despre arcuri sau spumă, nu știu ce să zic. Eu folosesc cu arcuri, și cu duritate medie.
Am cumpărat-o în urmă cu 3-4 ani de pe www.expert-saltele.ro
Are 26-27 cm înălțime și este perfect super ortopedica, și o întorc vara și iarna pe fețele recomandate. Aș fi vrut să iau cu duritate mai mare decât medie; dar sunt mulțumit și de asta. Nu mă mai trezesc cu dureri din pricina vechiului pat.