| EnvyU a întrebat:

Salut, cine si-a cumparat mocheta recent, am cateva intrebari.
Vreau sa imi pun mocheta in camera ca am un linoleu vechi si cat il spal tot se simte nasol.
Vreau sa stiu, cand te duci sa iei o mocheta gen 6 metri, cum o duci acasa? Cu masina personala? au aia transport? eu am bricostore la sa zic 2 kilometri langa mine, ma gandeam ca cel mai simplu ar fi sa indoi mocheta si sa o duc in spate

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

:) Lasa-ma putin sa rad si apoi iti voi scrie. :))
Gata, acum am terminat. :)
Asadar, ca unul care am lucrat in domeniu -atat vanzari cat si montaj-, iti pot spune ca ai 2 optiuni in caz ca nu ai masina personala. Este pobil ca cei de la bricostore sa aiba transport; dar nu este obligatoriu. Bine este sa intri pe site-ul lor si sa ii suni sau sa le scrii un email.
1-a optiune: cauti un prieten care are masina.
2-a optiune: taxiul.
3-a optiune nu exista. Daca o vei cara cu spatele, poate ca nu e vorba de greutate, ci e vorba ca e incomoda si nu ai de ce sa o apuci.
Rola de mocheta are 4 metri latime. Deci din start tu vei cumpara 4 metri latime cu 6 metri lungime(sau cat ai tu camera). Nici-un magazin nu iti va taia din lungimea de 4 metri(deci pierderea va fi a ta. Eventual poate te vor ajuta sa tai din cei 4 metri latime; dar pierderea o vei lua-o tu acasa).

Este mai bine sa o transporti rulata. Dar daca o vei face pachet, acesta sa fie facut cat mai mare (atat cat sa poata intra in portbagaj sau pe bancheta din spate), iar cand ajungi acasa, chiar daca nu o montezi imediat, sa o desfaci si sa o faci sul. Altfel, daca o vei monta a doua zi ramanand nedespachetata, cutele din urma impachetarii vor ramanea tot timpul in mocheta(chiar si daca vei voi sa o lipesti integral).
Inca un sfat: sa cumperi mocheta cu cel putin 5 cm mai mare decat dimensiunile camerei(recomandat 10 cm -adica 10 cm in plus in lungime si 10 cm in plus in latime); si sa masori camera la ambele captete, caci rareori gasesti dimensiuni exacte la ambele capete. Si cumpara-ti si un cutter. Lipeste-o cu putin pernandez la usi ca sa nu o iei in picioare(dar nu mult, caci pernandez-ul o arde ca pe linoleum), sau pui o sina de trecere.
Recomandat este sa cumperi si plinta pentru mocheta( https://www.google.ro/......ps?/search ) sau normala din pvc( http://efinisaje.ro/catalog_images/products/big/2015/04/pbs605.169.jpg ). Si orice plinta ii trebuie colturi de interior, de exterior si capete(de dreapta si de stanga).

Mai exista posibilitatea ca sa cumperi metraj mai putin si sa iesi ceva mai bine la bani, punand mocheta in camera din 2 bucati; bucata ce-a mica va fi pusa in sens invers al bucatii mai mari, si va fi pusa in locul acolo unde va fi acoperita de pat, dulap, etc., pentru ca se va vedea o nuanta mai deschisa sau mai inchisa fata de bucata ce-a mare. Imbinarea dintre cele doua bucati va fi lipita cap la cap.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce intrebare de 2 lei.

daca ai masina logic ca te duci cu masina. daca tu vrei sa cari in spate e problema ta

| Intruder19 a răspuns:

Daca nu ai cu ce sa o transport ti se pune la dispozitie de la Bricostore (contra cost) transport.

Sau daca vrei neaparat o poti duce in spate.

| Peridava a răspuns:

Transport gratuit se face la valori foarte mari. La valori mici, te taxeaza dar nu putin. Cred ca mai ieftin iesi cu taxiul. Daca e usoara, poti sa o duci "in spate".