anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine stie sa imi calculeze cata apa se adauga la un litru de Erbicid Glifotim, pentru a erbicida o planta mai...insistenta? Am de erbicidat o suprafata de cca 300 mp.E vorba de acel otetar fals care imi da batai de cap?

http://www.botanistii.ro/glissando-glifotim-360-sl.html

Răspuns Câştigător
9 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
Uite ce am gasit
http://www.magazinulgospodarului.ro/......fotim.html
O zi buna sa ai:)

| relian a răspuns:

Pe erbicidul respectiv scrie cit trebuie sa pui.De ex scrie 1% sau stiu si eu 2% si asa mai departe.Asta inseamna ca tu la 100 L de apa pui 1 sau 2 l de erbicid. Daca vrei sa faci doar 10 l de solutie atunci in 10 l de apa pui doar din ex nostru 100 de grame sau ml depinde sub ce forma e acel erbicid. Apoi agiti bine, pui in pompa sau poti face direct amestecul in pompa si aplici unde doresti.De insistat poti insista mai mult, depinde cita solutie ai.Si daca e vorba de arbori, arbusti pui mai mult erbicid in apa din pompa.Adica pe sticla de erbicid o sa scrie asa orientativ pentru citeva buruieni cit este doza, pentru arborni nu scrie dar tu pui dublu sau triplu oricum nu conteaza.Si ai grija sa nu aplici cind bate vintul sa duca solutie si pe alte plante, alti pomi, ori la vecini sa vina aia sa te si bata.Nu o sa omori acei otetari din prima asa ca o sa aplici vreo 2-3 sau mai multe tratamente la intervale de stiu si eu aproximativ 2 saptamini.Cauta un erbicid sistemic ca este mai bun si total, exact asa intrebi acolo de unde cumperi. Poti folosi Roundup asta e un erbicid total si sistemic, adica intra in planta in seva ei si merge pina in radacina si o usuca.Asta asa ca idee.Dar va trebuie sa aplici mai multe tratamente pentru ca nu dispar otetatrii aia doar dintr-un tratament.Bafta

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Multumesc.Anul asta sunt hotarat sa ii distrug.sad Ma gandeam sa ii tai in continure dar sa las unul sa creasca pe post de mama.Sau doi.Si apoi cand vor avea ceva diametru, sa dau gaura in ei si torn otrava prin acea gaura. Otrava pura fara apa. Poate se duc naibii ca se intind vazand cu ochii.Altcineva spunea sa ii tai acum cand sunt puieti, iar cand vor creste cca 10 cm, sa ii stropesc cu glifosatul asta apoi acoperiti cu o folie de preferat neagra.o sa incerc toate posibile.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie sa ii tai pentru ca vor creste iara.Cind dai cu erbicid trebuie sa aiba frunze, pentru ca prin frunze erbicidul patrunde in planta si foarte putin prin lastari.Deci daca acum sint puieti acum e momentul sai erbicidezi, pentru ca puietii nu au mare rezistenta.Sa pui doar erbicid fara apa, adica sa faci solutie nu este economic si nu cred ca e bine pentru ca ai nevoie sa acoperi bine zona unde cresc si ai nevoie de mult erbicid daca aplici asa.Fa cum am spus si te asigur ca vor dispare, dar trebuiesc aplicate mai multe tratamente si ei trebuie sa aiba frunze, si sa fie puieti cum spui, adica mici.De ce spun sa aplici mai multe tratamente? Pt ca s-ar putea sa mai apara din radacinile altora care au ramas prin pamint, asa se inmultesc ei.Deci cum apar ii lasi sa creasca nitel stiu si eu 20-30 cm si dai cu erbicid si vor disparea.Glifosatul asta de care spui tocmai asta e Roundup de care tiam spus.Riundup este numele comercial al produsului, iar glifosatul este substanta activa, adica otrava.Nu este la vinzare otrava pura cum spui, acel erbicid ce il cumperi are otrava, apa sinca alte citeva ingrediente.Bine ca este concentrat, dar nu te intereseaza pe tine chestiile astea.Deci e bun este total si sistemic.Bafta.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Multumesc,i-am taiat deja pentru c nu mai erau niste puieti ci aveau inaltinea de vreo 4 metri si ceva si ma uitam ca nu au inca frunze ci numai acei muguri.In fine anul asta ii las sa creasca 20 de cm si ma apuc sa ii tratez cu glifosatul. Spui sa nu mai adaug apa. Pff, e 50 de lei un bidonas de 1 litru si am nevoie sa otravesc cam 40 -50 de metri patrati numai otetari. Daca fac vreo 5-6 tratamente ma costa o avere. Daca otrava e la bidonase de un litru cred ca e concentrat si o sa adaug mai putina apa, sa fac concentratia mai mare? Am inteles si stiu ca ies din nou din drajoane si trebuie la macar doua saptamani sa le aplic din nou tratament. Ar fi fost ok sa fi gasesc otrava pura sa il pot face cu apa.E parcela maricica si cu numai doi litri nu cred ca pot scapa de ei.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Man nu am spus sa ii dai c otrava asa cum o cumperi.O faci cu apa doar ca pui doza maxima de 2-3 ori.Adica dozele ce scrie pe ambalaj sint pentru buruieni, deci tu alegi cea mai mare doza si adaugi de 2-3 ori aceasta doza.Normal nu dai doar cu erbicid fara apa.Eu am spus ca nu exista otrava pura la magazin de vinzare, adica si acel erbicid cel cumperi are in el apa, nu e doar otrava, are apa ca altfel nu ar putea tu sa cintaresti, u ai avea cu ce masura.Iti dai seama otrava curata ar fi sa masori cu granuelele sa le numeri sau chestii de genu asta.De asta se fac asa, dar tot concentrat este.Deci il faci cu apa, si dintr-un kg sau litru ce este iti ajunge sa dai tot anul pe acea suprafata.

| sebibeowolf a răspuns:

Recomandari de utilizare

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Epoca de aplicare

Miristi, Livezi, Vita de vie

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

100 ml/250 mp/4 l apa

Postemergent

Terasamente de cai ferate

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

100 ml/250 mp/4 l apa

Postemergent

| daniraven a răspuns:

Pentru a fi sigura ca isi face treaba, 40l.

| anonim_4396 explică (pentru daniraven):

Merci,dea am otravit anul aesta si...s-au rarit. Anul viitor mai aplic ina trei tratamente si sper sa scap de otetari. Otetarii salbatei sunt greu de starpit, mai ales ca rasar din nou din drajoni. Sunt f rezistenti.