Desfaci fisurile cu coltul de la spaclu, dai cu amorsa pe ea, pui banda de armare, apoi tragi glet pe ea. Nu cu ciment, cu Rimano.
Chemați un inginer în construcții, un specialist în construcții civile pentru a vedea de unde apar crăpăturile, adâncimea lor și ce se poate face.
Dacă e vorba de un apartament la bloc, tot cu un specialist este bine ca să se facă reparațiile.
Iar, dacă este vorba de casă, trebuie mai multă atenție.
Ar fi indicat si un specialist de la NASA, un profesor de fizica si cel putin un doctorand in mecanica. Neaparat trebuie luate mostre de tencuiala si trimise la 3 laboratoare independente, de preferat pe 3 continente diferite. Daca se va folosi ipsos, ar fi bine trimis inainte la CERN pentru testare, iar inainte de aplicare locul trebuie curatat bine cu laserul de la Magurele. Pe ambele parti.
Astea sunt valabile doar daca apartamentul este la bloc.
Daca e la casa, e mult mai complicat, aproape imposibil, s-ar putea sa fie nevoie chiar de un zugrav.
Cum greu gasesti unul, faci cum zice darrio, eu chiar as folosi pasta de imbinare intai.
Depinde de cauza si marimea crapaturilor, de materialul din care a fost facut peretele, tavanul, dar si FUNDATIA cladirii. Cauza si natura lor poate fi aflata doar de specialist.
Iata doua cazuri extreme:
Daca peretele este crapat, iar crapatura este in directie verticala, de la fundatie in sus, atunci este problema mare: fundatia cladirii este sparta! In acest caztrebuie intarita fundatia (procedeu complicat, costisitor si nesigur) sau demolata si reconstruita cladirea. Asemenea crapaturi se pot observa cel mai des din exteriorul cladirii.
Daca crapaturile sunt doar in interiorul /colturile peretelui, atunci legatura dintre elementele peretelui (caramizi) a cedat si trebuie refacuta. Si aceasta reparatie esteanevoioasa si costisitoare.
Daca crapaturile au latime de doar cativa milimetrii, atunci se pot astupa cu ipsos si banda de armare, care se acopera cu noua zugravire.
AlinaTha112 întreabă: