| SuperCoolDude a întrebat:

Salut!
Dau fundã răspunsului util.

Am vopsit niște lucruri prin casă și niște măști de Halloween. Am folosit acest tub de spray auriu:
https://bit.ly/3fjOZK9

Problema mea este următoarea.
Le-am vopsit frumos si le-am lăsat să se usuce cam 2 zile așa. Am zis că este destul pentru a se usca vopseaua de pe suprafața obiectelor.

Dar problema e că, imediat cum ating obiectele, se imprimã amprentele. Și din aspectul frumos vospit auriu, se transforma în ceva urât și șters.

E ca si cum, în loc să fie suprafața uscată, este încã moale, de parcă se topește sau scurge.

Aveți idee ce aș putea să fac să se întărească vopseaua? Mersii

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Vopseaua nu se usucă complet (pentru că asta e problema ta) din diferite motive, cel mai adesea pentru că e veche.

O soluție ar fi sa dai cu lac de protecție peste vopsea.
Dar nu garantează rezolvarea totala a problemei. Ideal e sa fie de același fel ca vopseaua. Spray, că dacă bagi pensula, faci praf totul.

La Hornbach găsești diferite vopsele de diferite nuanțe de auriu. Ideal era ca, înainte de a incepe, sa te informezi ce și cum se face, și de unde sa îți procuri materialele.

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

Ce ai folosit tu, nu este recomandat pentru obiectele din polistiren/plastic deoarece aerosolii din compozitia sa pot să intre in reactia chimica cu granulele de polistiren.

folosește de ex așa ceva

https://www.bricodepot.ro/......400ml.html

| SuperCoolDude explică (pentru sierra1):

Mhm, am înțeles.
Am văzut pe prospect, că scrie pentru metale, ceramice, dar plastic nu. Ma interesa culoarea aerie pentru. că arată bine.

Sprayul asta zis fe tine întareşte vopseaua?

| SuperCoolDude explică (pentru sierra1):

Pardon, am scris greșit. Am degetele mari laughing

Rescriu:

"Mhm, am înțeles.
Am văzut pe prospect, că scrie pentru metale, ceramice, dar plastic nu. Mã interesa culoarea aurie pentru că arată bine.

Sprayul ãsta zis de tine întareşte vopseaua? "

| sierra1 a răspuns (pentru SuperCoolDude):

Spray-ul insăși e vopseaua

| relian a răspuns:

Pe viitor foloseste vopsea in ulei, mai buna ca asta nu exista si nici nu va exista alta vopsea nici in 1 mie de ani.
Vopsele astea acrilice si ce chestii se mai folosesc, is pentru pereti, ceva usi nu pentru lucruri, pentru orice vopseaua pe baza de ulei este sfinta.

| NisipLaMare a răspuns:

Ai folosit tipul de vopsea pe materialul necorespunzator.
Ar fi o varianta, Incearca sa dai cu lac pentru materialul respectiv.Doar daca este uscata vopseaua.

| SuperCoolDude explică (pentru NisipLaMare):

Poți recomanda cumva un spray auriu lucios și bun pentru plastice?
Daca te pricepi și poti big grin

| NisipLaMare a răspuns (pentru SuperCoolDude):

Nu pot recomanda pentru ca sunt multe modele.
Pot sa iti spun ca scrie pe fiecare sprei si vopsea pe ce poti sa dai.
Nu sunt bune cele universale.

| NisipLaMare a răspuns:

Si, de Halloween nu trebuie totul perfect, mai trage cate o dunga rosie de trafalete si cateva picaturi stropite de vopsea.

| C0STEL22 a răspuns:

Cumpara un spray de lac transparent eventual chiar lac auto de la magazinele de vopseluri auto si dai ultima mana cu transparent, va ramane lucios si rezistent la atingere.