Poti instala fara probleme un instant. Daca locuinta este permanenta si spatiul permite, poti instala un boiler.
Consumul mai mic la boiler este o legenda urbana. Pentru a incalzi o cantinate X de apa ai nevoie de o cantitate Y de energie electrica, indiferent ca folosesti o rezistenta de 500W sau una de 3000W.
Daca ai incalzire centrala, renteaza un boiler cu serpentina, intrucat iarna nu vei mai consuma curent.
Incalzirea apei menajere cu lemne este o solutie RELATIV ieftina, insa primitiva si incomoda, in special vara.
Sau soba pe lemne sa incalzesti apa - un panou solar pe acoperis si ai curent gratuit pentru boiler sa incalzeasca apa
Cu ce incalzesti locuinta?
Daca cumva ai centrala pe lemne, se pot atasa incalzitoare instant pe conducta de tur.
Daca nu, cele mai bune solutii sunt boilerele, pe lemne sau electrice.
Eu am folosit multi ani (si inca e functional), un boiler Ariston de 100L si 1500W (parca). De la 0 pana la ultima treapta, ca sa decupleze (vreo 70 de grade avea apa), durau 4-5 ore. Din acea apa umpleam o cada cu apa fierbinte, pentru baie, si ma clateam linistit utilizand dusul.
Cu lemnele e mai ieftin, si mult mai rapid. Dupa ce faci focul, intr-o ora sigur e fierbinte apa. Partea proasta e ca trebuie pazit, daca incepe sa fiarba, cedeaza cazanul si renovezi jumatate de casa, eventual mai ajungi si pe la spital...
Nu stiu daca tu poti sau nu instala un asemenea incalzitor pentru ca iti trebuie un minim de cunostinte din domeniu electric. Cert este insa ca multi folosesc asa ceva!
Daca nu ai gaze cel mai indicat ar fi centrala pe lemne, de-aici iti poti trage instalatie si pentru dus, acel instant te arde foarte mult la bani.
Poti instala dar nu sunt foarte eficace si consuma mult current. recomand un boiler
Se poate, trebuie sa ai suficienta presiune la apa. Daca instantul este electric trebuie sa ai mare griga sa ai siguranta separata la contoar, cabluri de 2, 5. Daca ai vaiant pe gaz tot de presiune ai nevoie, daca nu are tiraj de apa suficient se activeaza termostatu si opreste gazul.