Ai putea să pui un strat de polistiren extrudat pe podea, acoperit apoi cu șapă, mochetă groasă etc. Țevile din apartament învelite în burete din ăla ca pentru instalațiile de aer condiționat.
Cam atât.
Evident, amenda trebuie contestată - gălăgia e relativă, fără măsurătoare de decibeli cu aparat certificat metrologic e doar un abuz!
Din cate stiu eu, zgomotul trebuie masurat in apartamentul vecinului cu un aparat omologat! Nu bag mana in foc ca se aplica si pentru persoane fizice sau doar pentru zgomotul produs de localuri dar merita sa va interesati si sa contestati amenda.
Si zici ca era mai bine daca nu deschideam usa?
Pai n-avea cum sa-ti dea amenda. Putea sa dea amenda eventual proprietarului dar de regula nu se complica si o lasa moarta. Oricum, daca contesti decizia in instanta le va fi destul de greu sa demonstreze ca era galagie, mai ales daca treci si niste martori.
Probabil vecinu de jos e pensionar fara multa treaba ce are ciuda pe tineri ca de obicei si nu stie cum sa le mai faca rau, are si timp si auz sa asculte ce fac ei. Din pacate nu prea exista solutii, doar sa contestati amenda sau sa platiti jumatate din minim in 48 de ore.
Eu patesc la fel cu vecina de deasupra. fara sa stie i-am facut reclamatie la asociatia de locatari.administratorul are si el un cuvant de spus
Va multumesc pentru sprijin, dar eu am nevoie de o solutie prin a izola fonic apartamenul, adica sa nu se mai auda asa tare jos...
Poate ati povestit prea tare.Pe de alta parte,se poate sa ai un vecin tare spurcat si aici e o problema.
Te-as sfatui sa contesti amenda:stai de vorba u ceilalti vecini, intreaba-i daca esti un derans pentr ei s daca au probleme cu vecinul cu care ai si tu probleme.
Daca mai mult vecini iti confirma faptul ca esti galagios, trebuie sa reduci decibelii. Daca mai multi vecini se plang devecinul nesuferit, ai dovada ca amenzile sunt "impartite" abuziv deci, poti cere anularea lor.
Ia legatura cu cineva priceput in a creea o plangere detaliata si depune ca o contestatie la tribunal, trebuie sa castigi!
Plus ca ai niste argumente ca fiindolitistul nu s-a legitima sau nu ti-a adus la cunostinta mandatul...M**E garda
Apoi nici sa vorbesc la telefon dupa ora 22 nu pot pentru ca... vorbesc prea tare.
Eeee...pai dupa-aia, iar te ia politzia...