| figure a întrebat:


Ma gandesc sa cumpar un teren, in vederea construirii unei case si am nevoie de un sfat avizat.
Este vorba de un teren in oras (Bucuresti), de aprox 160mp (Deschidere de aprox. 11m). Terenul este incadrat ca P+2.
Ma uitam pe PUG si sunt lucruri care ma deruteaza. De pilda, in capitolul "conditiile de amplasare, echipare si configuratia cladirilor", apare un tabel din care reiese ca dimensiunea minima a parcelei, pentru a fi construibila, este de :
- 150mp (la regim de construire insiruit)
- 250mp (la regim de construire cuplat)
- 350mp (la regim de construire izolat)

Nu stiu si nu am gasit nicaieri ce presupune regimul de construire insiruit / cuplat / izolat.

Ma poate lamuri cineva cu privire la aceasta problema?

Pot construi o casa pe acest lot de teren?

Imi puteti oferi alte sfaturi care sa imi fie de folos in aceasta problema?

PS : In masura in care are relevanta, precizez ca, pe respectivul teren exista o constructie-ruina, pe care as intentiona sa o daram.

Multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu stiu ce a fost in capul celui care a definit acesti termeni, insa dupa mine case insiruite sunt casele obisnuite, fiecare casa bine individualizata pe parcela ei. Casele cuplate ar fi cele duplex, triplex etc, care formeaza practic o singura cladire mai mare, apartamentata. Casele izolate sunt cele amplasate in afara unei zone rezidentiale, unde pe parcelele din jur nu exista constructii.
Repet, asta inteleg eu din cele categorii, nu stiu cum le-a definit legiuitorul.
Trebuie evident sa verifici la urbanism, la un teren mic sunt mai multe restrictii, legate de amplasarea cladirii, a portii de acces, a ferestrelor, a terasei sau balconului. Exista de asemenea restrictii cu privire la procentul din teren ocupat de cladire, existenta a minim un loc de parcare auto etc.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai mai pus aceasta intrebare si retin ca utilizatorul Brigaela ti-a raspuns foarte bine.
Pentru a vedea ce presupun regimurile indicate va trebui sa vezi Regulamentul de urbanism al Bucurestiului sau sa te adresezi la directia de urbanism. Tot de aici se poate obtine si derogare.
Utilizatorul Brigaela ti-a explicat termenii, doar ca in regulament pot exista distante minime si maxime de respectat.

| figure explică (pentru Ioandelasal):

Ioan, Brigaela mi-a dat un raspuns bun, insa ulterior am adus o completare intrebarii, si anume, am precizat faptul ca pe terenul in cauza exista o constructie in ruina care trebuie demolata. Acest aspect ar putea fi foarte relevant, mai ales in contextul in care Brigaela imi spunea ca e destul de probabil sa nu pot primi autorizatie de constructie. Cum subiectul iesise din atentia comentatorilor, am decis sa relansez subiectul cu aceasta precizare suplimentara.

| Ioandelasal a răspuns (pentru figure):

In primul rand va trebui sa obtii o autorizatie de demolare si cu aceasta ocazie te poti interesa si daca vei putea construi sau nu de la sursa.
Nu cred ca exista un utilizator TPU care sa stie regulamentul de urbanism al Bucurestiului.

| viotedy a răspuns:

Pai-insiruit-faci casa in lung-stil tren, cuplat-cu a vecinului, spate in spate si izolat-mai departe de vecini-asa cred.Mai stiam ca trebuie cel putin 12 m deschidere pentru a construi pe el.