Sertarul unde pui balsamul si detergentul mai trebuie spalat. Il scoti de acolo si il speli cu apa calduta, mai ales cel unde pui balsamul. Are o gaura si daca este infundata, balsamul nu ajunge in masina de spalat.
Pui balsamul direct in cuva unde pui hainele, la fel si dero tot in cuva unde vin hainele, deoarece sertarele sunt de design nu merg folosite la infinit se infundă si ramane in cutie dero sau balsam, dar daca tu le bagi odata cu hainele atunci dero si balsamul se dizolvăp si improspateaza rufele.
Probabil este infundat sertaru,scoate si vezi,verifica,so fi intarit balsam de ala si s-a facut dop asa ca nu mai curge nicaeri.
Scoate sertaru ala,verifica pe toate partile,vezi la ce este conectat,asta daca este conectat la ceva furtune si de este sufla pe furtun.
Nu stiu cum are magariile astea la masinile alea pe orizontala,dar banui ca sertarele alea nu-s conectate nicaeri,or avea orificciu la fund care da direct in cuva.
Daca nu te pricepi,atunci cheama pe careva care stie cit de cit sa faca,sa desfaca lucruri, sa aiba ceva indeminare.
Ori suna la un meserias, platesti, vine ala siti iti rezolva problema, ca de aia exista si joburi de genul asta, aia trebuie si ei sa traiasca
1. asigura-te ca nu pui prea mult balsam acolo, peste indicatorul de nivel sau ca nu e balsam prea dens, caz in care il diluezi putin
2. asigura-te ca nu e infundat compartimentul respectiv, poate a facut depuneri de calcar
3. presiunea apei trebuie sa fie suficienta, verifica atunci cand auzi apa, trage un pic sertarul si uita-te sa aiba totusi ceva debit si jet. Momentul cand balsamul este coborat peste rufe e la clatirea finala, urmareste atunci jetul respectiv tragand putin sertarul cat sa vezi acolo
Scoate de tot sertarul (apesi pe o lamela din mijloc si tragi in acelasi timp), clateste-l bine cu jet puternic. Daca are depuneri, cumpara un agent de decalcifiere, dar citeste-i eticheta sa nu fie d-ala coroziv, tip detartrant. Mai poti sa-l lasi si in otet cateva ore si apoi sa indepartezi mecanic aderentele.
Nu pun prea mult balsam, pun decat cat sa nu depaseasca nivelul, sertarul e curat fara depuneri, presiunea apei e ok, am frecat acele gaurele pe unde intra apa cu o periuta de dinti veche. Compartimentul cum il curat?
Vezi mai sus in raspunsul meu, de la "Scoate de tot sertarul"...
suntata întreabă: