Adreseaza-te vanzatorului, cere-i sa-ti indice firma care sa instaleze boilerul!
Daca faci tu instalarea si reglarea, atunci poti pierde si garantia!
Nu te baga tu, cheama un specialist sa il instaleze, acel boiler poate exploda daca nu stii sa il instalezi
De instalat e instalat, trebuie doar sa fac impamantare la priza, dar ce nu inteleg este de ce cand reglez peste 30 de grade acolo la butonul negru se inchide beculetul. Si sa stiu cat dureaza pana se opreste el din incalzit ca am vazut ca a ajuns la 60 de grade si nu se oprea din incalzit, lasandu l doar o ora si ceva! M ar ajuta mult cineva daca ar avea un boiler asemanator si m ar invata si pe mine cum sa l folosesc!
Mie mi se pare că manualul de instrucțiuni chiar oferă toate informațiile necesare:
https://www.melindainstal.ro/......r%20FM.pdf
Cea mai importantă ar fi asta:
„CONDIȚII ÎN CARE NU SE ACORDĂ GARANȚIA:
- Instalarea nu a fost efectuată de către o firmă specializată sau persoană autorizată care are responsabilitatea privind montajul produsului și care va instrui și personalul de deservire.
- Nerespectarea de către consumator a indicațiilor din cartea tehnică cu privire la : montare, instalare, punere în funcțiune, exploatare și întreținere (vezi Fig.1, Fig.2 si Fig.3)
- Montajul necorespunzător (lipsa supapelor de siguranță, lipsa supapei de sens, lipsa vasului de expansiune)
- Montarea unui robinet intre cazan şi vasul de expansiune sau intre cazan şi supapele de siguranţă
- Blocarea sau demontarea supapei de siguranță sau înlocuirea acesteia cu o supapă mai mare de 6 bar" (etc.)
În plus, tot acolo spune că în pachet trebuie să ai una dintre supapele de siguranță (ce de pe intrare). Dacă nu era, adresează-te vânzătorului.
Acum, apropo de descrierea fenomenelor din enunțul tău de mai sus, ar fi câteva comentarii:
- termometrele alea de pe boilere nu sunt instrumente de precizie; pot exista diferențe (foarte) mari între temperatura reală a apei și cea arătată pe aparat. În plus, el măsoară temperatura apei la un anumit nivel, dar în timpul încălzirii inițiale, temperatura apei NU crește uniform în tot volumul de lichid, ci treptat, de sus în jos.
- nici termostatul nu e un instrument de precizie - dacă tu îl reglezi pe 50 de grade (să zicem), poți avea erori și de +/- 10 grade față de valoarea setată dacă măsori temperatura apei la ieșire.
- faptul că becul se aprinde (deci e activată rezistența de încălzire) când ții termostatul pe minim, dar nu luminează (deci nu încălzește apa dacă setezi o temperatură ceva mai mare de 30 de grade) este o dovadă că ai o problemă fie cu termostatul propriu-zis, fie cu modul cum e legat.
În mod normal, ar fi cazul să chemi firma de service; având în vedere însă că ai încălcat termenii garanției, vei plăti din buzunar orice remediere va fi necesară.
Ai un termomanometru pe țeavă ca să verifici temperatura? Astfel nu poți ști dacă boilerul e defect.
Pe teava nu am niciun termomanometru doar boilerul are un termostat ce imi indica temperatura.
Termomanometru e obligatoriu într-o instalație de apă caldă deoarece îți arată presiunea și temperatura, cred că ar fi bine să chemi pe cineva să verifice, cu boilerul nu-i de joacă poate exploda.
Da, nu are asa ceva deși pe boiler arata ca la intrare apa rece trebuie un regulator presiune 3 bar, o supapa de 6 bari si vas de expansiune, iar la apa calda cere o supapa de siguranta 6 bar si nu are nimic din astea.
Dacă nu are, le cumperi tu separat și le pui așa cum recomandă producătorul. (Oricum e nevoie de aceste accesorii ca să ai o instalație care funcționează corect și în siguranță deplină).
Împământarea de calitate este OBLIGATORIE pentru un astfel de aparat; nu aveai de fapt voie să îl pornești până nu ai rezolvat această problemă.
Salut, din simptomele pe care le descrii, pare ca termostatul sa nu functioneze bine.
Modelul de boiler este unul pe care-l recomand si eu: https://blogdeinstalatii.ro/boiler-pe-lemne/
Rezistenta electrica la boilerul pe lemne, se foloseste de obicei doar ca aport de incalzire pe langa focul de la lemne.
Ar trebui sa probezi functionarea lui de cateva ori, si sa vezi cum se comporta.